Nakon singlova Bože zdravljaSupermarketZemlja gori u saradnji sa Dubioza kolektivom, Bočice i Topla voda, legendarna sarajevska grupa Letu Štuke predstavlja šesti singl sa aktuelnog albuma – pesmu pod nazivom „Žad“!

„Spot za pesmu Žad radila je naša dugogodišnja prijateljica Žana Forca. Radi se o animaciji specifičnom likovnom tehnikom – ulje na staklu. Interesantan i originalan spoj slike i zvuka“-rekao je frontmen grupe Dino Šaran.

„Muzički video (film, spot) uopšte je moje izražajno sredstvo i komunikacijski kanal. Način na koji analiziram vlastita unutrašnjanja stanja i dovodim ih u vezu sa stvarnim svetom. I tu je zajedničko delovanje slike, zvuka i emocije od primarne važnosti. Spot je nastao u tehnici ulje na staklu, a podrazumeva dugotrajan ručni proces koji ne bi bio moguć bez pesme kao primarne inspiracije i duhovnog vodiča. Po vokaciji sam animator. Najčešće se tako i osećam“ – izjavila je Žana Forca.

Povezana vest:  Pogledaj zvanični trejler za Exit Avanturu 2016 i otkrij zašto je magična!

Pošle godine bend je odradio regionalnu promociju aktuelnog studijskog albuma „Topla voda“. Album su predstavili u beogradskom Domu omladine, zagrebačkoj Tvornici kulture, ljubljanskom Orto baru te sarajevskom Domu mladih. Album je oberučke prihvatila i pohvalila kako kritika tako i publika.

Album „Topla voda“ slušajte i na streaming servisima https://backl.ink/1422902

PHOTO: Amer Kuhinja