Diskografska kompanija Mascom je tokom višedecenijskog postojanja bila naklonjena i muzičkim žanrovima koji  izlaze iz okvira tradicionalnog rokenrola. Kroz pregršt izvođača koje je plasirao kroz podlejbl „Tilt“, tokom devedesetih godina prošlog veka, Mascom je bio prva srpska izdavačka kuća koji je ukazao na ubrzani razvoj hip-hop scene na ovim prostorima. Naredni period potvrdio je tu pretpostavku i navedeni žanr je postao dominantan muzički izraz početkom dvehiljaditih. U svom novijem katalogu Mascom se može pohvaliti kultnim hip-hop izdanjima izvođača kao što izvođači Beogradski sindikat, Bad Copy, VIP, THC, MCN, Lud, Struka, Furio Djunta, Ajs Negrutin, Đorđe Miljenović kao i kompilacijom „Ubice Mixtape„, koja je 2017. godine predstavila selekciju nadolazećih rep umetnika.

Današnje opšte prisustvo hip-hopa, koji je na ovim prostorima mutirao u bezličnu turbo-trep kreaturu, motivisalo nas je da ponovo okupimo talentovane ljude koji se na moderan način izražavaju kroz rep, ne narušavajući osnovne postulate izraza. Srpska hip-hop scena danas ima ogroman broj artista svesnih vremena u kojem žive, trendova koji dominiraju, ali i sopstvene želje da budu drugačiji, osvešćeniji i intrigantniji od jednokratnih trending hitova kojima smo zatrpani.

Povezana vest:  PRLJAVO KAZALIŠTE OTVARA KONCERTNU SEZONU NA TAŠU!

Sa ponosom vam predstavljamo HONEY MONEY GANG!

Reč je o jedinstvenojnezavisnoj hip-hop platformi koja će negovati sve srodne aspekte urbane kulture mladih na lokalnom i regionalnom nivou. Odgovorni urednik Honey Money Ganga je Ognjen Kostić, široj javnosti poznat kao Struka. On je originalni izdanak upravo rep scene koja je stasavala u poslednjih dvadeset godina. Struka se može pohvaliti ultimativnim izdanjima kao solo umetnik ili gostujući artist. Izuzetno cenjen i etabliran u srpskoj hip-hop komuni, Struka će biti zadužen za selekciju i procenu umetničkog potencijala budućih potpisnika za Honey Money Gang.

Povezana vest:  Black Sabbath se vraća albumom "13"

„Honey Money Gang nije klasičan „lejbl“. Ideja je da u skorijoj budućnosti postanemo faktor koji će bitno uticati na tokove urbane muzičke scene. Možemo da sedimo i kukamo kako je današnja muzika loša ili možemo da uradimo nešto povodom toga, da promenimo stvari. Okupićemo najbolje na jednom mestu, daćemo im priliku da naprave nešto od svojih karijera, da podignu svoje stvaralaštvo na sledeći nivo i daju publici ono što zaslužuje – dobru muziku“, izjavio je Struka povodom osnivanja nove hip-hop platforme.

Do kraja februara Honey Money Gang će se oglasiti na društvenim mrežama, prvenstveno na YouTube kanalu i predstaviti svog prvog potpisnika.

Ozren Stokić – Zoza, dolazi iz Zrenjanina. Dobro je poznat hip-hop publici, između ostalog, i po pesmi „100″ gde je gostovao THCF ekipi. Muzikom se bavi poslednjih deset godina. Odrastao je slušajući rep. Zozin singl „RiRi“ uvršćen je na čuvenu kompilaciju „Ubice Mixtape“. Pesma je izazvala veliku pažnju regionalne hip-hop publike. O svojim trenutnom angažovanju i budućem singlu Zoza kaže:

Povezana vest:  Italijanski pevač Toni Marčjano uhapšen zbog trgovine drogom

„Poslednjih godina radim na svojevrsnom hibridu stilova koji čine R&B, pop i muzika Balkana. Pored toga što sam izvođač, tekstopisac, aranžer i producent, prilično sam savladao i veštine postprodukcije. Veoma sam ponosan na svoj novi singl „Šta bih ja“ na kom sam se uspešno ostvario u svakom od tih apsekata. Pesma je nastala u jednom turbulentnom periodu mog života. Vrlo je emotivna i lična.“

Pesma „Šta bih ja“ biće objavljena na svim digitalnim platformama 28. februara u partnerstvu sa Warner Musicom, čiji je Mascom ekskluzivni partner za Srbiju i Crnu Goru.