„na holdu“ je pesma koja najbolje opisuje gde trenutno želim da budem muzički i gde se najbolje osećam – tam

Tamara Popović tam je dvadesetčetvorogodišnja kantautorka čiji je prvi singl „kako treba“ pobrao više nego afirmativne komentare publike. Njena muzika ukratko bi mogla da se opiše izrazima underground pop i dream pop i, upravo iz ovog pravca, stiže i njen novi singl – „na holdu“, u izdanju Universal Music Serbia.

„Ideja za pesmu „na holdu“ došla je od samog tog izraza koji je u datom trenutku savršeno opisivao situaciju čekanja u kojoj sam se nalazila. Iako je mnogi doživljavaju tužnom zbog nekih delova teksta, ja je doživljavam više kao pesmu atmosfere, a tu situaciju kao zanimljivu i inspirativnu radije nego tužnu“, objašnjava tam.

Povezana vest:  Doček 7528: Ulaznice još danas jeftinije

Izvesno je da tam ostaje privržena pravcu koji je karakteriše već od prvog singla koji je predstavila – pravi pop zvuk upotpunjen je R&B i trap elementima, a na sve se nadovezuje njena otvorenost i emocija predstavljena u ličnom tekstu pesme. U produkciju i master još jednom se uključuju njeni saradnici iz sastava Zicer Inc.

„Prvi put sam napisala pesmu tako što se cela razvila od naziva. Jedno jutro smo se Nihil i ja vozili kući sa žurke i neplanirano odlučili da radimo pesmu i tako je nastao bit. Kasnije sam završila ceo tekst i vokalne linije, a Summer Deaths je uradio svoju magiju miksa i mastera“, ističe tam.

Povezana vest:  Od Mančestera do Balkana: Stigao je novi talas izvođača za Addiko Fusion binu na Exitu!

„na holdu“ je pesma koja najbolje opisuje gde trenutno želim da budem muzički i gde se najbolje osećam. Mislim da smo sve troje uživali u stvaranju i da nikada lakše nismo završili neki projekat.“

U junu 2019. godine predstavlja svoj prvi singl „kako treba“, sa spotom za istoimenu numeru, koji slušaoca već tada uvodi u specifičnu estetiku i žanr koji je ukratko moguće opisati kao „underground pop“ ili „dream pop“. Iste godine tam počinje da nastupa sa hip hop kolektivom Zicer Inc, sa kojima će se prvi put nastupom predstaviti publici na festivalima Nisville i Belgrade Beer Fest, a upravo članovi ovog kolektiva, Mihajlo Đorović (Summer Deaths) i Nikola Stanojević (Nihil), zajedno sa njom najzaslužniji su za njenu muziku.

  1. godine tam potpisuje ekskluzivni ugovor sa Universal Music Serbia, u okviru Universal Music Group.
Povezana vest:  PREDSTAVLJEN PROGRAM „TERRANEO 2013" FESTIVALA

Izdanje „na holdu“ je u Srbiji dostupno na servisima Deezer, Google Play i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama i na Youtube kanalu: https://tam.lnk.to/naholdu

PHOTO: Universal Music Serbia