Pčele su ugrožene, a glavni razlozi smanjenja broja pčela jesu nekontrolisana upotreba pesticida, nedostatak cveća i deforestacija (krčenje šuma), zbog čega je misija Bee Supernatural festivala da skrene pažnju javnosti i donosiocima odluka, da je prioritet zaštita i unapređenje staništa pčela. Bee Supernatural održaće se u subotu, 25. aprila u Botaničkoj Bašti, Jevremovac u centru grada a tema ovogodišnjeg festivala je Pčela. Od smog postojanja, Supernatural festival je programski posvećen Majci Zemlji, kao i beskompromisno dobroj muzici.

Ove godine, prvi put nastupa E-PLAY band vrlo jedinstvenog zvuka kojeg karakterišu distorzirani bas, drum & bass ritmovi i nežne – atmosferične gitare. Kao domaći alternativni sastav iz Beograda, E-PLAY veoma brzo nakon osnivanja 1998. nalazi svoje mesto na srpskoj rok sceni.

Povezana vest:  Rijanin modni show "Styled To Rock" kreće uskoro!

Sastav E-PLAY ima veliki broj samostalnih i festivalskih nastupa – od Main stage-a na Exit festivalu, preko koncerta u Parizu za “Dan muzike” pa do koncerta u Bolonji povodom “Dana Beograda”. Takođe, muzika ovog benda nalazi se u filmovima: Munje, Potraga za srećkom, Zduhač znači avantura.

E-PLAY snimio je 5 studisjkih albuma sa kojih su se izdvojile nagrađivani hitovi: “Divan Dan”, “Hiljadu ljudi” i “Ljubica” (2013), kao i „Srešćemo se neki drugi put “ (2018) sa albuma Sloboda koji ostvaruje veliki broj pozitivnih kritika kako medija tako i publike. Na svim godišnjim listama najboljih albuma iz 2018. godine “Sloboda” se nalazi u prvih 5.  Kada je u pitanju koncertno izvođenje, “Divan dan” spada u najomiljenije pesme, a na youtube možete pogledati spot koji ima više od 3 miliona pregleda.

Povezana vest:  Frontmen grupe The Wanted otkrio razloge raspada grupe

Za više informacija o bendu posetite E-play.

Na BEE SUPERNATURAL festivalu uz muzički program za decu i odrasle, biće organizovan mali sajam meda i pčelarstva, sajam medonosnog bilja, kao i debate na temu zaštite pčela. Na festivalu će biti  organizovane razne porodične radionice i predstavljanje organizacija koje se bave zaštitom prirode.

Supernatural festival je tradicionalni festival koji se održava svake godine krajem aprila i koji proslavlja Međunarodni dan planete zemlje.

Povezana vest:  Adel treba da se porodi u septembru?!