Prvi veliki beogradski koncert Ivana Jegdića u Božidarcu predstavlja krunu inicijalne faze njegovog stvaralaštva. Ovaj mladi i talenotvani kantautor je oduševio svojim nastupom publiku u punom Centru za obrazovanje i kulturu Božidarac.

Redovi ispred ulaza formirali su se već oko 20 časova a okupljeni su sa nestrpljenjem očekivali da pozdrave momka koji je od uličnog svirača u Knez Mihailovoj ulici stigao do uvaženog i cenjenog autora. Ivanove pesme uspevaju da naprave svojevrstan generacijski krosover što je bilo evidentno po okupjenoj publici različitih godišta.

Veče je otvorio višečlani sastav Sizip koji u svojoj muzici kobinuje fank i savremene forme džeza diskretno doziranog nenametljivim „tradicionalističkim“ vinjetama. Potom je usledio kratak ali efektan nastup ambiciozne, nadolazeće trep-hop zvezde Kobrice koju je publika ispratila ovacijama.

Povezana vest:  Zajednička svirka Vlatka i Džibonija u Kragujevc

Ubrzo je mini koncert održao mladić iz Banja Luke, pod pseudonimom Svoje. On već duže vreme mami pažnju publike na društvenim mrežama pa smo svedoci „prelivanja“ te popularnosti u relan svet. Mračni elektro bitovi i teskoba čine okosnicu u izrazu autora Svoje.

Zatim je na binu izašao Ivan Jegdić sa bendom. U specijalno stilizovanoj odeći sa gitarom i velikim uzbuđenjem Ivan je u narednih sat vremena ostavio srce  i dušu na bini Božidarca. Koncert je počeo aktuelnim singlom „Osam dana„. U lajv izvođenju ova pesma dobija na žestini i eksplozivnosti kojoj se publika odmah predala.

Povezana vest:  Festival Rock in Rio otvorila rokerka Rijana (FOTO)

Odeven u visoko stilizovanu futurističku odeću, inspirisanu tradicijom Balkana, bliskog i dalekog istoka, Ivan je izgledao kao moderni samuraj koji luta hodnicima sopstvene podsvesti preispitujući sebe i svoja dela. Događaje i situacije na koje tom prilikom nailazi, pretače u unikatne pesničke gromade.

„Kaligula“, „Dezerter“, hit singl „Bolji čovek„, „Cezar“ samo su deo pesama koje je publika euforično pevala tokom nastupa. Ivanov bend čine drugari iz sastava Keni nije mrtav i DRAM, to je spoj koji Jegdićev senzibilitet izdiže na viši nivo, ističući svaki detalj u autorovom izrazu. Nastup je priveden kraju uz pesme „Zalazak sunca“ i „Kazaljke„.

Povezana vest:  Za vikend slavljenički koncerti grupe “Galija”

Prvi beogradski koncert Ivana Jegdića održan sinoć u Božidarcu čini odličnu startnu poziciju za njegov dalji razvoj. Ivan Jegdić je zreo autor, umetnik i preformer sa ogromnim stvaralačim potencijalom spremnim za velika muzička dela.

PHOTO: Andrej Mihailovic