SLICOV TRADICIONALNI NOVOGODISNJI KONCERTŠlicov tradicionalni novogodišnji koncert u četvrtak 23. decembra, na Akademiji

 

Tradicionalni novogodišnji koncert STRIP RADIONICE ŠLIC biće održan u četvrtak 23. decembra, na Akademiji, sa početkom u 21h, a tim povodom u Velikom klubu nastupiće starčevački bend TETKA SUZI (psycho-elektro-rock), te beogradski sastavi TIĆU („samo vi tiću“) i METAK ZA ZLIKOVCA (indie-jazz-rock-noise-funk), koji će tog četvrtka dočarati atmosferu egzotičnih gradova kao što su Lagos, Beograd, Čikago…predlažući muzičku podlogu za čitanje stripova.

Povezana vest:  SHARK, SNAKES & PLANES PREMIJERNO NA MTV KANALU

VJ podršku pružaće Andrej Filev, a pre i posle koncerta goste će zabavljati DJ duo ZLO I NAOPAKO, svojim back 2 back setovima, koji će se kretati u pravcima post punk, punk-rock, new wave, electro i dark muzike.

U Art kafeu „Fleka“ biće organizovana i izložba Šlicovih radova, nastalih na radionicama u Šumatovačkoj školi.

Radionice se održavaju svake srede u 19h, a praktikuju otvoren, javni i interaktivni rad čiji je cilj podsticanje mladih u bavljenju alternativnim oblicima umetnosti.

Povezana vest:  EKSKLUZIVNO: POGLEDAJTE FILM „FIGHT FOR YOUR RIGHT REVISITED“ NA MTV KANALU!

Strip sekciju „Šlic“ čine autori i autorke koji se bave alternativnim i eksperimentalnim stripom. Pored kreativnog rada strip sekcija bavi se odabirom radova i objavljivanjem izdanja među kojima su najznačajniji strip časopis “Šlic”, autorski i kolektivni strip fanzini i tematska izdanja. Strip časopis „Šlic“ zamišljen je kao izdanje u kome su podjednako zastupljeni mladih, neafirmisani, ali i afirmisani autori i autorke. Od prvog strip izdanja insistiralo se na različitosti senzibiliteta stripovskog izražavanja, što je ostavilo prostor za paralelni razvoj individualnih, vrlo upečatljivih likovnih poetika.

Povezana vest:  Džej Zi u Kući slavnih tekstopisaca, Obama ga predstavio

Karte se prodaju na dan koncerta po ceni od 250 dinara.

Dođite na superzagrevanje za 2011. :)

Iste večeri u Malom klubu, od 23:30h, očekuje vas Grime-dubstep-rap žurka u organizaciji LtdFM music kolektiva. Slobodan ulaz!