POEZIN PARTY 10, POZIVNICAPoezin party 10 na Akademiji

 

Jubilarno, deseto izdanje aktivnog poetskog klabinga na Akademiji, POEZIN PARTY odigraće se u nedelju 26. decembra u Malom klubu, sa početkom u 20h, a iste večeri u Velikom klubu, od 22h, održaće se još jedno u nizu rezidentskih DARK NIGHT večeri, uz darkwave-electro-ebm muzički izbor DJ GAVRE.

Kao muzička podrška na ovom Poezinu nastupiće grupa THE WAVE, a voditeljka će biti Irena Plaović.

Knjige iz edicije Total Underground, izdavacke kuće LIBER, biće dostupne na prodajnom štandu tokom trajanja programa, a ako neko od prisutnih pesnika i pesnikinja ima objavljenu knjigu poezije, može da je prodaje na istom mestu.

Povezana vest:  Chris Brown ponovo u zatvoru

Pesnici i pesnikinje koji žele da nastupe, mogu se prijaviti preko web obrasca na Poezin sajtu: http://www.poezin.net/prijava-za-poetski-clubbing

Poezin je sajt oko koga su okupljeni pesnici i pesnikinje iz Beograda, koji se bave organizacijom poetskih žurki po klubovima. Na poetskim klabinzima se čita, slemuje i izvodi poezija, a uz pesnike i pesnikinje nastupaju i bendovi. Poezin žurke na Akademiji održavaju se svake poslednje nedelje u mesecu.

– Kroz formu žurke (Poezin Party) širimo ideju specifičnih poetskih klabinga na kojima se ljudi druže, zabavljaju, razmenjuju iskustva, nastupaju i u poetskom smislu umrežavaju se na najbolji mogući način. Cilj nam je da formiramo poetsku scenu sa ljudima koji veruju da je poeziji mesto na ulici, u klubovima i na javnim mestima a ne samo u bibliotekama, u domovima kulture i u prašnjavim knjigama. Knjige volimo ali još više volimo žamor trgova, buku ulice i zadimljene klubove u kojima se poezija “ne čita” već “interpretira” – navode na sajtu Poezina.

Povezana vest:  Šta se to ponovo dešava između Selene i Justina?

Događaj je potpuno otvoren za sve ljubitelje poezije i dobrog provoda a ulaz na Poezin je kao i uvek, besplatan! Dobrodošli! :D

Ulaznica za Veliki klub koštaće 100 dinara, a poklon CDovi sa najnovijom muzikom sa scene, očekuju vas i ovoga puta kod Gavre u DJ kabini.

– Podsećamo da će višenamenska MUZIČKA BERZA hi-fi opreme, muzicke opreme, ploča, stripa i knjiga biti održana istog dana na Akademiji, kao i svake nedelje, u periodu od 09h do 13h.

Povezana vest:  Kings of Strings: povratak u Beograd - majstori gitare 27. aprila u Sava centru

Svi zainteresovani mogu da dođu i ponesu svoje nepotrebne, ali vredne muzičke eksponate i menjaju ih ili prodaju!

Takođe, možete prodati ili trampiti strip, knjigu ili ploču, možete poneti gitaru ili bilo koji drugi muzički instrument i dati mušteriji da proba i nosi!

Napominjemo da je strogo zabranjena prodaja kompjuterskih programa, igrica, kompjuterske opreme, legalnih i nelegalnih filmova kao i praznih media.

Cena karte biće 100 dinara, a tu je i popust na pića: kafa – 50 din, sokovi 0.2 – 60 din, pivo – 80 din.