U vreme izolacije, muzičari širom sveta pronalaze načina da ostanu u kontaktu sa svojom publikom a sa kolegama ostvaruju neočekivane i vrlo kreativne saradnje. Iz takvog virtuelnog susreta nastala je ideja o stvaranju video spota za povratnički singl „Selo Banja“ grupe Jakarta.

Frontmen ovog benda, Igor Popović, i talentovani montažer Srđan Mitrović Hič iskoristili su fantastične promotivne snimke Turističke organizacije Srbije i napravili živopisan video koji predstavlja sve lepote naše zemlje.

Povezana vest:  Koncertom u Podgorici nastavljena turneja „Dolazi ljubav“, Marija Šerifović posvetila pesmu maloj Danki iz Bora

Pesma „Selo Banja“ je tako dobila adekvatan video koji na najlepši način oslikava priču koju je kroz prepev hita Petera Gabriela predstavila Jakarta.

Igor Popović, frontmen Jakarte, posle višedecenijske pauze (poslednje izdanje objavljeno je 1986. godine) se vraća na scenu sa obradama klasika iz istorije pop muzike. Jedna od njih je čuvena pesma „Solsbury Hill“ Petera Gabriela.

Povezana vest:  Brazilski tehno superstar Victor Ruiz ovog petka u Barutani

„Gabrielova pesma „Solsbury Hill“ bila jedna od onih za koju smo sa velikim zadovoljstvom uradili prepev. Prezadovoljan sam sa srpskom verzijom teksta. Do Pitera Gabriela sam došao isključivo preko ličnih veza i poznanstava. I dalje sam oduševljen njegovim zadovoljstvom ovom verzijom pesme,“ izjavio je Igor povodom objavljivanja povratničkog singla grupe Jakarta.

Na korišćenju arhiva za video „Selo Banja“, bend želi da se zahvali: Turističkoj organizaciji Srbije, Turističkoj organizaciji Aranđelovca, Gradskoj turističkoj organizaciji Kragujevca i Milošu Miniću.

Povezana vest:  Ko teši Selenu Gomez?