Jubilarno izdanje INmusic festivala se odlaže zbog delovanja više sile – pandemija korona virusa onemogućila održavanje velikih javnih okupljanja širom sveta.

Odlukom Vlade Republike Hrvatske donesene 23. aprila 2020. godine kojom se definišu daljnje epidemiološke mere i ograničenja u svrhu zaštite stanovništva od širenja epidemije bolesti COVID-19, a koja podrazumeva i nužan nastavak zabrane održavanja javnih događaja i velikih okupljanja te sledom odluka drugih evropskih vlada o nastavku zabrana javnih okupljanja u narednim mesecima širom kontinenta, službeno je postalo jasno da se 15. INmusic festival neće moći održati u najavljenom terminu. Prateći zbivanja vezana uz razvoj pandemije na svetskoj razini od početka marta, organizacija INmusic festivala je u iščekivanju odluke o nastavku zabrane javnih okupljanja više od 10 osoba i nakon 11. maja 2020. godine na vreme započela planiranje za održavanje jubilarnog izdanja u novom terminu u 2021. godini.

Povezana vest:  X FACTOR, Finalisti vredno rade!

INmusic festival #15 će se održati od 21. do 23. juna 2021. godine, a festivalski kamp će ugostiti posetitelje 15. INmusic festivala od 18. do 25. juna 2021. godine. Ulaznice kupljene za INmusic festival #15 i prateći kamp naravno ostaju važeće za nove datume održavanja u 2021. godini.

Organizacija INmusic festivala je u intenzivnoj komunikaciji sa svim objavljenim i neobjavljenim izvođačima koji su svi izrazili želju da se njihovi planirani nastupi na INmusic festivalu #15 realiziraju u sklopu novih datuma održavanja u 2021. godini. Obzirom da je u pitanju iznimno zahtevan proces pomeranja čitavih turneja koji zahteva složenu međunarodnu koordinaciju, izvođači i organizacija festivala mole za strpljenje i razumevanje dok se odlaganja najavljenih turneja ne zaključe.

Povezana vest:  Demi Lovato: Obične boje kose su dosadne!

INmusic festival zahvaljuje svim posetiteljima i prijateljima festivala na iskazanoj podršci i uloženim naporima u suzbijanje epidemije koja je poremetila svačije planove za ovo leto, ali uz nastavak brige o ljudima u našoj okolini i pametno postupanje u nadolazećim mesecima, možemo se nadati bogatom koncertnom letu 2021. godine!