Tekstopisac, kompozitor i gitarista Slavko Remenarić, suosnivač legendarne grupe Boa je pre mesec dana predstavio svoj novi muzički projekat “Million”. Sada, mesec dana nakon toga, predstavlja prvi singl i spot pod nazivom “Nisam dobar”.

Pesma “Nisam dobar” govori o životnim situacijama u kojima drugome nikad nisi dobar ili dovoljno dobar, iako se trudiš ili misliš da se trudiš. To doživljavaš kao nezahvalnost, nerazumevanje, koje u tebi stvaraju zbunjenost, a posledično i bes. To se može odnositi na tvog partnera, roditelje, odraslu decu, prijatelje, posao… na gotovo sve odnose koji su ti bitni. Mnogo se ljudi može pronaći u tim stihovima i svako će, verujem, imati svoje viđenje i tumačenje.”  Rekao je Slavko

Povezana vest:  EXIT i NIS zajedno u borbi za životnu sredinu - YES, WE CAN PRESS!

„Nisam dobar“ kao jedna od prvih pesama napisanih za novi projekat nastala je, kako kaže, “u jednom od onih trenutaka” i trebalo mu je svega sat vremena da je završi. Demo pesme napravljen je u njegovom kućnom studiju, a vokalne zadatke dobio je Ernest Ivković. Uz bazični loop i gitaru, Ernestu je pesma sela iz prve. Snimci su rađeni u studiju producenta Zvonimira Duspera –Dusa kojem je prepušteno da po svom feeling uobliči pesmu. Osim hrvatske, snimljena je i engleska verzija pesme što do sada nije bilo uobičajeno u Remenarićevom opusu.

Singl je svoje video izdanje dobio u režiji Filipa Gržinića, a možete ga pogledati na linku:

Povezana vest:  CD reizdanje koncertnih kaseta Groovanje iz 1990-ih

https://www.youtube.com/watch?v=rNJVmFaCXJg

“Upravo sam odlučio da napravim spot kad nas je zaustavio korona virus. Sve je stalo, a onda se desio i zemljotres u Zagrebu. Shvatiš da to neće tek tako proći, ali znaš da život mora ići dalje. Nisam bio sklon tome da napravim “kućni” spot. Ovo nije pesma za akustičnu gitaru i video iz sobe.” priča Remenarić.

“Obratio sam se režiseru Filipu Gržinčiću čiji su mi se radovi dopali. Filip i njegova supruga Slađana, koja je koautor scenarija, imaju iza sebe sjajne spotove i prihvatili su se ovog izazova. Napravili su intrigantnu priču, briljantno režirani mali film od 4 minuta. U stvaranju spota poštivali smo preporučene mere socijalnog distanciranja, što i nije bilo teško obzirom da oni žive i rade u Rijeci, a Ernest i ja smo svoje delove snimili u Zagrebu. U početku mi se sve činilo gotovo neizvodljivo za iole ambiciozniji video spot, ali me Filip uverio da se sve može. Pa čak i da ja bacim kovertu u Zagrebu, a ona izleti iz TV ekrana u Rijeci.”

Projekat „MILLION“ ide dalje. Remenarić je već odabrao pesme koje će predstaviti kasnije ove godine a sledeći singl je već u fazi produkcije.

Povezana vest:  Sutra počinje 12. Trenchtown festival

Pesmu „Nisam dobar“ slušajte i na streaming servisima:

https://backl.ink/142429412

Foto by D.Fabijanić