Kompozitorka Isidora Žebeljan i grupa Stray Dogg prvi su kandidati kojima će biti omogućeno da, uz pomoć sredstava iz privatnog fonda „OstaniKreativan – StayCreative“, sprovedu do kraja svoje muzičke projekte.

Pomenuti fond osnovali su britanska izdavačka kuća The state51 Conspiracy i kompanija Mascom kako bi pružili podršku muzičarima u prevazilaženju novonastale situacije u muzičkoj industriji prouzrokovane pandemijom.

„Fond se pojavio u pravom trenutku, jer se mojoj najnovijoj muzici, koja je bila osuđena na to da ćuti i čeka, odjednom otvara mogućnost da bude predstavljena širokom auditorijumu u inostranstvu i u Srbiji“, izjavila je Žebeljan povodom pristupa sredstvima fonda.

PHOTO: Željko Jovanović

Akademik Isidora Žebeljan je naša najistaknutija, nagrađivana savremena kompozitorka sa izuzetnom internacionalnom karijerom. Njene kompozicije obuhvataju gotovo sve žanrove umetničke muzike, a odlikuje ih prepoznatljivi lični stil kompozitorke.

Povezana vest:  "Parni valjak" promoviše novi album u DOB-u

„Sledeće godine grupa Stray Dogg slavi 10 godina postojanja. Prijavom za pristup fondu The state51Conspiracy i Mascoma, dobili smo šansu da snimimo novi album, da ga prvi put objavimo za inostranog izdavača i da na taj način obeležimo naš jubilej“, zaključio je Dušan Strajnić, pevač, pisac i kantautor grupe Stray Dogg.

Zvuk benda Stray Dogg, drugog dobitnika sredstava iz fonda „OstaniKreativan – StayCreative“ baziran je na melanholičnoj amerikani, a sastav je koncertno aktivan i nastupa širom regiona.

Povezana vest:  Besplatan ulaz na 50. Gitarijadu

Osnivanje fonda izazvalo je ogromno interesovanje muzičara iz cele zemlje i okruženja, a većina kandidata bila je iznenađena pokretanjem ovakve inicijative. Za pristup sredstvima fonda prijavili su se muzičari najrazličitijih interesovanja, visoko profilisani i kreativni autori, što je i bio cilj pokretanja fonda „OstaniKreativan – StayCreative“.

Mascom i The state51 Conspiracy i dalje pozivaju sve zainteresovane da se prijave, popunjavanjem formulara koji se može pronaći na sajtu www.mascom.rs ili klikom na OVAJ LINK.

Povezana vest:  KANDA, KODŽA I NEBOJŠA PREDSTAVLJAJU SPOT ZA PESMU „TIBET", A FILIP DIZDAR ZA „IDI SAD"

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na adresu: [email protected].

Zadržimo osmeh, stvarajmo, svirajmo.

OstaniKreativan – budi OK!