Numera koja danas stiže na SVEŽE plejlistu nastala je iz dvadesetominutne glasovne poruke u kojoj Will Taylor iz benda Flyte svojim drugarima i saradnicima govori o bolnom raskidu i onom osećaju beznadežnosti, kada period pred nama izgleda nepremostivo. Ipak, izdanje „Easy Tiger“ donosi savršen uvod za nov muzički materijal, kao i priliku za bend da sarađuje sa rediteljem odlikovanim BAFTA nagradom, kao što je Mark Jenkin.

SLUŠAJ DIGSTER SVEŽE

Britanski trio Flyte čine srednjoškolski drugovi Will Taylor, Jon Supran i Nick Hill, čiji indie rok karakterišu kompleksni vokali, kao i lirika koju je lako zamisliti u obliku bogatog književnog prikaza. The Sunday Times njihov prvi album „The Loved Ones“ nazvao je „najboljim debi albumom 2018. godine“, a u periodu koji sledi i turneji koja prati naredni EP „White Roses“ dočekao ih je težak period.

Povezana vest:  Ovog petka u MTV TakeOver-u grupa Stereo MCs

Vreme koje je ih je opterećivalo osećajem gubitka i potrebom za nekim vidom katarze odlučili su presele u studio. Upravo „Easy Tiger“ prvo je izdanje koje se rađa iz ove odluke. Za njih podjednako značajan segment oslikao se kao rad na videu za koji je zaslužan Mark Jenkin.

Svake nedelje uživaj u novim izdanjima na Digster SVEŽE plejlisti. Donosimo ti goruće teme, nove aktuelne artiste, dobar zvuk i izvanredna debi izdanja.

Povezana vest:  Prljavi inspektor Blaža promo lice APA Beer Gardena

„Kada sam pisao „Easy Tiger“ doživljavao sam sramotu, raskid, ljubomoru; osećanja koja je gotovo nemoguće procesuirati, zamalo sam zažalio što sam je uopšte napisao. A onda, u Markovom radu postoje tama i emocionalna smelost koje su savršeno legle uz pesmu. Bilo bi teško da je poverim bilo kome drugom“, otkrio je Will.

Već na prvo slušanje numera će, baš kao što je spomenuto, knjiški dočarati ovakva osećanja, ali prikazati i njihovo kanalisanje u svet muzike.

Povezana vest:  Arijana Grande kritikovana zbog tetovaže sa slovnom greškom

Slušaj „Easy Tiger“ na striming servisima i dodaj na svoje plejliste

Sa željom da slušaocima otkriju nov zvuk i uzbudljive artiste, Universal Music Serbia i Digster stižu sa novom rubrikom na svom Instagramu – SVEŽE. Upravo takav zvuk naći će se na istoimenoj plejlisti, koja će nedeljno biti ažurirana trakom novog izvođača koji će biti predstavljen i na @universalmusicserbia na Instagramu!

PHOTO: Sequoia Ziff