Bon_jovi_MTV_EMA_2010Najuspešniji na turnejama Bon Džovi i AC/DC

 

Američka grupa „Bon Džovi“ (Jovi) imala je najviše uspeha na turnejama 2010. godine, pokazali su podaci publikacije Polstar (Pollstar), koja prati koncertnu industriju širom sveta. Džon Bon Džovi (Jon) i njegove kolege iz benda zaradili su 201,1 milion dolara od prodaje ulaznica za koncerte, preneo je Holivud riporter (Hollywood Reporter).

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: JUSTIN BIEBER „AS LONG AS YOU LOVE ME“

Australijski rok veterani „AC/DC“ su drugu godinu za redom na drugom mestu, pošto su od poslednje turneje zaradili 177 miliona dolara. Grupa „U2“, koja je prošle godine bila na vrhu liste po zaradi sa 311 miliona dolara, ove godine je na trećem mestu sa 160,9 miliona dolara.

Slede Lejdi Gaga (Lady) na četvrtom mestu (133,6 miliona), „Metalika“ (Metallica) na petom (110,1 milion) i Majkl Buble (Michael) na šestom mestu (104,2 miliona).

Povezana vest:  Novi spot benda ZAA

Obrazovni porodični spektakl „Šetnja sa dinosaurusima“ dospeo je na sedmo mesto sa zaradom od 104,1 milion dolara, a sledi Pol Makartni (Paul Cartney) na osmom mestu sa 93 miliona dolara zarade. Na pretposlednjem, devetom mestu su „Iglsi“ (Eagles) sa 92,3 miliona zarade, a na desetom je bivši frontmen „Pink Flojda“ (Floyd) Rodžer Voters (Roger Waters) sa 89,5 miliona dolara.

Povezana vest:  Čuveni saksofonista iz Detroita Alto Reed specijalni gost Texas Flooda na bini Mikser Housea