Beogradski bluzer Ivan Milenković poznat kao frontmen bluz rok sastava Bluz mašina, akustičnim izvođenjem nove pesme “Jedna lepa stvar” najavljuje snimanje novog autorskog solo albuma.

Novo izdanje Bluz Mašine ovog puta biće objavljeno pod imenom “Ivan Milenković i Bluz Mašina”, te će i zvanično biti prvi Ivanov solo album. Kao najavu ovog novog izdanja čije snimanje bi trebalo uskoro da počne, Ivan je objavio akustičnu verziju jedne od novih pesama.

Povezana vest:  Darko Rundek i Jazz Orkestar HRT-a predstavljaju pesmu „Ti i ja“

„Jedna lepa stvar“ snimljena je u studiju „Kan i Lungus“ Bojana Stevanovića, a bas gitaru svira Dejan Toškov. Video za pesmu možete pogledati ovde: https://youtu.be/ZoeaNjxkDZQ

Uz sve probleme i lepe trenutke u životu tu je bila gitara, pesma, albumi… Muzika i sviranje me je izvuklo i iz životnih problema u više navrata“ kaže Ivan i dodaje da su muzičari danas došli u jako tešku situaciju, ali da nipošto ne treba da odustanu od svoje muzike: „Iscimajte se! Otvorite YouTube kanal, pravite svaki dan trake nemojte se ulenjiti. Napravite svaki dan jednu pesmu. Imate tekst? Napravite muziku. Imate muziku? Napišite tekst. Držite časove, stavite neke stare trake na prodaju na mreže, konačno sredite Instagram, uradite logo, majce, sredite fejsbuk stranicu i sve ono što niste stigli ranije. Uradite muziku za igricu, ili za film. Vežbajte sve, i vokal, i instrument, i teoriju, i produkciju, i komponovanje. Ne morate to biti vrhunski ali treba održati kontinuitet. Neuhvatljiva je ptica slave, koliko brzo sleti, toliko brzo i odleti, i ne možemo je juriti stalno. Ali možemo biti vredni u našem domenu.“

Pored pesme „Jedna lepa stvar“, na akustičnom sessionu u studiju „Kan i Lingus“ snimljena je još jedna nova pesma koja će uskoro biti objavljena.

Povezana vest:  LADY GAGA VODI SA ŠEST NOMINACIJA ZA “2011 MTV EMA” SLEDE JE KATY PERRY, BRUNO MARS, ADELE I JUSTIN

PHOTO: Bojan Stevanović