superhinksMTV vam ovog ponedeljka, 3. januara u 20 časova predstavlja premijeru – spot za numeru „Afrika“ makedonskog sastava SUPERHIKS!

 

Spot za numeru „Afrika“  snimljen je na nekoliko lokacija u Skoplju, a na video produkciji radio je tim vrsnih stručnjaka u oblasti filmske umetnosti. Za produkciju zvuka bio je zadužen Goce Simonoski.

SUPERHIKS su klasifikovani kao ska-punk bend sa primesama reggae, latino i balkanske etno muzike. Oni su sedmočlana grupa iz Skoplja sa kojom publika već trinaest godina pleše ska. Ranih 90-ih godina bend su osnovala tri srednjoškolska prijatelja Petar Mladenovski, Boris Minov i Zoran Žežov. Danas ih čini tročlana duvačka sekcija – trombon, truba i flugelhorn i majstorski perkusionista Goce Naumov – Indijanac. SUPERHIKS su već delili pozornice sa najpoznatijim svetskim izvođačima: Manu Chao and Radio Bemba, Fun Lovin Criminals, Fishbone, Tito and Tarantula, Henry Rollins, H-Block, Rico Rodriguez i mnogim drugima. Bend iza sebe ima tri studijska albuma, a singl „Afrika“ najavljuje četvrti album čije se izdavanje očekuje u 2011. godini.

Povezana vest:  Džastin Biber oteran sa ruševina majanskog grada