rade_serbedzijaŠerbedžija nastupio u Sava centru

 

Glumac Rade Šerbedžija i gitarista Miroslav Tadić održali su večeras koncert u beogradskom Sava centru, u okviru regionalne turneje kojom promovišu nedavno objavljeni zajednički album „Ponekad dolazim, ponekad odlazim“. Koncert je počeo izvinjenjem Radeta Šerbedžije zbog toga što je na ulaznicama bilo naznačeno pogrešno vreme koncerta. Na ulaznicama je pisalo da koncert počinje u 20 sati, a na plakatama u 21. Koncert je počeo u 21 sat, a publika je došla jedan sat ranije. Koncert je nakon izvinjenja počeo naslovnom numerom sa albuma

Povezana vest:  Boj Džordž najavio okupljanje Kalčer Klaba

-Ponekad dolazim, ponekad odlazim – posle čega je usledilo dva sata emocijom nabijene i na momente beomske atmosfere uz pesme sa tog, ali i sa prethodnih albuma „Imam pesmu za tebe“, „Orihi, orihi“.

Pokušavajući da se iskupi zbog „kašnjenja“ koncerta, Šerbedžija je šetao po velikoj sali Sava centru i pokušavao da animira publiku i potom je na bis odrecitovao „Ne daj se Ines“, a publiku koja je već počela da izlazi iz sale ispratio je melodijom „Besame mućo“.

Povezana vest:  MTV i FAIR SHARE sa ponosom predstavljaju prvi FAIR SHARE festival!

Publika je Šerbedžiju nagradila aplauzuom, ali je puna sala Sava centra izgledala umorno od čekanja. Svojoj glumačkoj profesiji i kolegama Šerbedžija se odužio pesmom Vladislava Petkovića Disa „Ne marim da pijem, al sam pijan često“, koju je posvetio svom kolegi Ljubi Tadiću. On je na bini ispijao crno vino, a čašu je razbio u znak sećanja na nedavno preminulog kolegu Bekima Fehmijua kome je posvetio „Pesmu Bekimu“.

Povezana vest:  Dan zaljubljenih uz Cetinskog, Georgieva, Džinks...

Šeredžija i i vrsni gitarista Tadić nastupili su u pratnji „Nju sinema benda“ (New Cinema). Na turneji su svirali tokom decembra u Osijeku, Skoplju, Zagrebu i 29. decembra dvorani „Spens“ u Novom Sadu.