Prvi put u svojoj karijeri čuveni sastav „Orthodox Celts“ održaće koncert u zemunskom rok klubu Fest 26. septembra.

Zbog pandemije, sve muzičke i kulturne aktivnosti su bile otkazane ili odložene, a ovaj bend nikako nije imao sreće sa nastupima.

Prvo u jeku Covid 19 i vanrednog stanja prvi put u istoriji irskog praznika Dan Svetog Patrika nisu mogli da održe solo koncert 17. marta u beogradskom Domu omladine.

Onda su zakazali nastup na manifestaciji Beer Garden na Makiškoj strani Ade Ciganlije u julu, kada je ukinuto vanredno stanje, ali onda zbog pogoršane situacije sa korona virusom, ceo festival je kompletno otkazan.

Povezana vest:  Novi singl Ateist repa

Tada su bili planirani i koncerti grupa “Bad Copy”, “Repetitor” i “Kanda, Kodža i Nebojša”.

Za tačno mesec dana (26.09.) konačno će bend izaći na pozornicu, u srcu Zemuna, odmah pored Hale “Pinki”, ovog puta u Bašti kluba Fest, koja je premijerno otvorena krajem juna koncertima bendova “Queen Real tribute” i “Eyesburn”.

Bend koji postoji od 1992. godine do sada je izdao pet studijskih albuma, veoma su koncertno aktivni i smatraju se za jedan od najboljih koncertnih grupa na ovim prostorima zbog energije koju dele sa svojom publikom.

Povezana vest:  OVAKVO UMEĆE JOŠ NISTE VIDELI - PEVAČICA BENDA ZAA OSTAVIĆE VAS BEZ DAHA!

Redovni koncerti u Beogradu su im svake godine u Domu omladine na spomenutom Danu Sv. Patrika i na Beer festu, koji je takođe ove 2020. pomeren ili skroz otkazan, na kome su svirali svake godine od 2003, što nijednoj grupi nije pošlo za rukom.

“Sviraćemo svaki sledeći koncert kao da je poslednji!”, ističe frontmen benda Aleksandar Petrović ili Aca Seltik, i podvlači ovaj koncert kao poseban, iz mnogo razloga: “Prvi put u Zemunu u 21. veku i prvi put u legendarnom Festu, Orthodox Celts na jedinom, ekskluzivnom koncertu u Beogradu u 2021. godini!”.

Povezana vest:  One Direction za sada ne dolazi u Srbiju!

U klubu Fest tokom avgusta i septembra po planu će biti održani i koncerti sledećih sastava: E-Play (29.08.), Ničim izazvan (04.09.), Ritam nereda (05.09.), Atheist Rap (11.09.), Deca loših muzičara (12.09.), Elemental (19.09.) i drugi.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara su u prodaji u klubu Fest i Felix Shopu (TC Sremska).