Novi. 13. studijski album Bajage i Instruktora, „Ovaj svet se menja“, sa devet pesama, pojaviće se u prodaji, kako je planirano, 14. septembra. Kao i prethodno izdanje „U sali lom“, zajednički ga objavljuju dve najveće diskografske kuće u regionu, PGP RTS i „Croatia records“.
Momčilo Bajagić, Žika Milenković, Miroslav Cvetković, Saša Lokner, Čeda Macura i Marko Nježić Kića iskoristili su koncertnu pauzu uzrokovanu pandemijom kovida 19, i snimili izdanje gde većinu materijala čine pesme koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače, ili za film, pozorište i TV. Tako su nove verzije dobili hitovi Zdravka Čolića „Tvoje oči“ i „Moja draga“, pa „Ja sam se ložio na tebe“, koju je Bajaga napisao još kao član „Riblje čorbe“, „Ni na nebu ni na zemlji“, naslovna pesma iz istoimenog filma, tema iz serije „Otvorena vrata“, kao i „Mladost“ iz predstave „Ženidba i udadba“, sa izmenjenim tekstom, gde će spominjanje Arsena Dedića, zasigurno, izazvati posebne emocije.

Povezana vest:  PSIHOMODO POP SA 30 GODINA „ZLOČEST KO PAS"

Uz naslovnu pesmu, koja otvara album i za koju će uskoro biti snimljen prvi spot, tu su još dve numere nastale ove godine, obe vezane za film „Hotel Beograd“. Publici je već dobro poznata „Darja“, sa Milošem Bikovićem, a pesma „Kako se to naziva“ čuje se u odjavnoj špici ovog ostvarenja. Na albumu gostuju i frontmen benda „Irie FM“ Vukašin Marković (trombon, vokal), Vladimir Čukić (bas), Marko Kuzmanović (bubnjevi), Nenad Petrović (saksofon), Radoje Raća Milutinović (balalajka) i Zoran Alvirović Kina (akustična gitara). Album je sniman, kao i prethodni, u „Studiju O“ Olivera Jovanovića, a bend je nastavio saradnju i sa čuvenim producentom Sašom Habićem. Omot, za koji je zaslužan takođe Vukašin Marković, koncipiran je tako da izgleda kao stranice pasoša.

Povezana vest:  MTV PREMIJERA: GENERAL WOO – “BANKSTERI”

-Naš menadžer Gane Pecikoza stalno nam je predlagao da snimimo ovako nešto – kaže Bajaga. – Nikada nisam pevao „Ja sam se ložio na tebe“, „Moja draga“, „Tvoje oči“, ljudi dosta vole pesmu iz „Otvorenih vrata“… Za vreme korone smo se, uglavnom, bavili otkazivanjem koncerata, ukapirali smo da jedino može da nas izvadi to da sednemo i nešto radimo. Pripremali smo album dva meseca, bili mesec dana u studiju, i mislim da smo na dobar način iskoristili ovo mrtvo vreme.

Povezana vest:  Eyesburn bend iznenađenja na Belgrade Beer Festu

Promocija albuma će se odvijati u skladu sa situacijom vezano za kovid 19. Za sada, jedini zakazan koncert je, nevezan za novo izdanje, sa horom i orkestrom, pod dirigentskom palicom Vojkana Borisavljevića, 13. septembra na ARM stadionu u Skoplju.

-Tu bi moglo da stane 10.000 ljudi, ali u prodaji je između 1.500 i 2.000 ulaznica – navodi Bajaga. – Svi u publici će biti sa maskama. To je naš prvi koncert posle nastupa 7. marta u Osijeku. U Skoplju sviramo sa makedonskim orkestrom i horom.

PHOTO: Nebojša Babić