Dobitnica 15 GRAMMY nagrada, svetski priznata umetnica i pevačica, Alicia Keys objavila je novi, sedmi po redu studijski album, jednostavno nazvan ALICIA (RCA Records/Menart). Prepun soul zvuka i senzualnosti, novi album je pozivnica jza jedno introspektivno putovanje, sa 15 novih pesama koje najbolje oslikavaju mnoga lica ove multitalentovane kompozitorke. Jill Scott, Khalid, Miguel, Snoh Aalegra, Tierra Whack, Sampha i Diamond Platinumz su gosti na albumu ALICIA.

Ovaj album nosi posebnu energiju, otelotvorenje je svega što volim u vezi muzike i umetnosti, u sadašnjem trenutku u mom životu”, objašnjava Alicia i dodaje:” Uzbuđena sam što ću preko ovih tonova, stihova i melodija, biti spojena sa ljudima širom sveta. Nazvala sam album mojim imenom jer sam se tako osećala u studiju dok sam ga snimala. Udobno mi je u sopstvenoj koži, prihvatila sam sve svoje različitosti stvarajući ove pesme. Ovo je najiskrenija verzija mene, a nadam se da to mogu da prenesem, kao osećaj i na sve koji album budu slušali”. 

Povezana vest:  BELGRADE FOAM FEST 2015, AKCIJSKA PRODAJA JEDNODNEVNIH ULAZNICA, TROPSKE VRUĆINE I DODATNO FESTIVALSKO VEČE!

Alicia je unazad mesecima najavljivala novi album singlovima koji su vrlo brzlo našli svoj put do radio stanica i slušalaca. Pri kraju prošle godine prvo smo čuli duet sa Miguelom, “Show Me Love”, koji je postao jedanaesti po redu #1 singl Alicie Keys na Bilbordovoj listi singlova.

Nakon toga usledila je “Time Machine”, pa “Underdog”, “Good Job”, “So Done” i kao finalna pesma pred nadolazeći album,”Perfect Way To Die”, koju je Ališa posvetila nevinim crnačkim žrtvama policijske brutalnosti.

Povezana vest:  Divlje jagode u Domu sindikata i Spensu

Album ALICIA možete slušati ovde 

Kiz planira svetsku turneju ALICIA: The World Tour,  koja če početi tek narednog leta, zbog globalne pandemijePogledajte datume OVDE.

Album “Alicia” je muzički pandan autobiografskoj knjizi More Myself: A Journey, koja je postala bestseler.

 

ALICIA redosled pesama:

1. Truth Without Love

Povezana vest:  Povratak Ejmi Vajnhaus na scenu

2. Time Machine

3. Authors Of Forever

4. Wasted Energy (featuring Diamond Platinumz)

5. Underdog

6. 3 Hour Drive (featuring Sampha)

7. Me x 7 (featuring Tierra Whack)

8. Show Me Love (featuring Miguel)

9. So Done (featuring Khalid)

10. Gramercy Park

11. Love Looks Better