Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra kreće na turneju po čitavom regionu, a dobra vest je da dolaze i u Srbiju.  Nakon rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza, a sada na naše veliko iznenadjenje nastavljaju turneju i dolaze prvo u Kragujevac 30.oktobra,  u Sombor 1. novembra, Beograd 3. i 4. novembra i Novi Sad 6. novembra.

Ovaj bend je za dolazak u Srbiju najavio promociju novog albuma pod nazivom “Nova Era” sa novom pevačicom Margheritom Abitom iz Italije, sa kojom je nedavno i objavio obradu dragulja balkanske muzike “Marijo deli bela Kumrijo”. Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margheritu kao fenomenalno osveženje ovog benda.

Povezana vest:  Big Bend RTS "SAD džez ambasadori" 22. februara u Domu omladine Beograda

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta  i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevačica Margherita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine.

Povezana vest:  Spot sastava Muse koji prati film Sumark sage - Pomračenje

Bend aktivno radi na promociji novog albuma a za nekoliko dana svetlost dana će ugledati još jedna obrada pesme sa ovih prostora.

 

Predstojeći koncerti:

Petak  30. 10 .- Pozorište  Kragujevac

Nedelja  1. 11. – Pozorište  Sombor

Utorak 3.11.  – Dom omladine Beograd

Sreda  4.11. – Dom omladine Beograd

Petak  6.11.  – Pozorište mladih Novi Sad

Povezana vest:  Miley Cyrus otkrila kakvog dečka traži