mtv_logoMTV odabrao najbolje u 2010. godini

Regionalni MTV je odabrao najbolje spotove i izvođače u godini koja je za nama. U okviru svojih redovnih godišnjih top lista, MTV je napravio odabir spotova i pesama koje je najvše emitovao tokom cele godine. Godišnje liste najboljih video spotova MTV je formirao na osnovu ukupnog broja glasova i komentara publike na regionalnim MTV sajtovima koji su pristizali tokom čitave godine, kao i na osnovu broja nedelja koje je pesma provela prva na top listi i koliko je nedelja ukupno bila na listi.

 

MTV Domaćica

Na godišnjoj MTV Domaćici, listi najboljih regionalnih spotova, među prvih 20 našli Gramophonedzie, Dubioza kolektiv, SevdahBABY, Zemlja gruva, Laka, Connect, Leeloojamais, Edo Maajka, Gibonni, Kandžija, Elementa, Letu Štuke, Nipplepeople, Bei The Fish, DMP, Gušti, The Orange Strips, Emkej, Eye Cue i Bolesna braća.

1

GRAMOPHONEDZIE – WHY DON’ T YOU

2

DUBIOZA KOLEKTIV – WALTER

3

CONNECT – ŠTA ME CEKA

4

LAKA – BRKO

5

LEELOOJAMAIS – STILL I TRY

6

ZEMLJA GRUVA – NAJLEPŠE ŽELJE

7

EDO MAAJKA – OVE GODINE

8

GIBONNI – ŽEÐAM

9

SEVDAH BABY ft.ŠOBAJA – 3 POLJUPCA

10

KANDŽIJA – KRIZA

Povezana vest:  Majli Sajrus: Fanovi su važan deo moje karijere!

 

 

MTV Top 20

MTV je i u drugim žanrovima i kategorijama odabrao najbolje. Šampion MTV Top 20 liste koja donosi pregled najnovijih spotova svetske produkcije je Lady Gaga sa pesmom Telephone. Godišnja MTV Top 20 lista ove godine obiluje debitantima koji su globalnu slavu stekli u 2010. godini. Justin Bieber, Kesha, B.O.B. i Bruno Mars su samo neki od izvođača koji su obeležili prethodnu godinu, a za koje sa ponosom možemo da kažemo da ste ih prvo videli na MTV kanalu i da su bili predstavljeni kao MTV Push izvođači. Pored Lady GaGe MTV Top 20 listu obeležili su Eminem i Rihanna.

 

1

LADY GAGA – TELEPHONE

2

EMINEM ft. RIHANNA – LOVE THE WAY YOU LIE

3

JUSTIN BIEBER ft. LUDACRIS – BABY

4

B.O.B. ft.  HAYLEY WILLIAMS – AIRPLANES

5

LADY GAGA – BAD ROMANCE

6

SHAKIRA – WAKA WAKA

7

K’NAAN – WAVIN’ FLAG

8

EMINEM – NOT AFRAID

9

MIKA – KICK ASS

10

USHER – DJ GOT US FALLIN’ IN LOVE

 

MTV Dance Floor Chart

David Guetta je nesumljivi vladar MTV Dance Floor Chart liste u 2010. godini. Da li sa svojim singlovima, pesmama u kojima gostuje, ili onim koje je producirao, Guetta je bio nezamenljiv i neizostavni deo DFC liste. On se našao i na trećem mestu po ukupnom broju emitovanih spotova u 2010. godini. Ako računamo sve pesme u kojima se Guetta pojavljivao ove godine na prvom mestu DFC liste je proveo 19 nedelja! Guetta je preko 50 nedelja proveo na listi sa svojim singlovima.

Povezana vest:  Mihalis Hastzigiannis - grčki superstar u Beogradskoj areni

1

DAVID GUETTA ft KID CUDI – MEMORIES

2

GRAMOPHONEDZIE – WHY DON’T YOU

3

FLO-RIDA ft. DAVID GUETTA – CLUB CAN’T HANDLE ME

4

STROMAE – ALORS ON DANSE

5

INNA – SUN IS UP

 

MTV Hip Hop Chart

Neprikosnoveni vladar Hip Hop liste u 2010. godini bio je Eminem. Na MTV Hip Hop listi Eminem je proveo 47 nedelja sa tri svoja singla i dva singla koje je snimio sa Drakom i Lil Waynom. Eninem je sa svim pomenutim singlovima na prvom mestu Hip Hop Charta proveo fantastične 24 nedelje i zato su mu zaslužno na godišnjoj MTV Hip Hop listi pripala čak 4 mesta!

Povezana vest:  Lady Gaga promovisala novi album "Artpop"

1

EMINEM ft. RIHANNA – LOVE THE WAY YOU LIE

2

B.O.B. ft. HAYLEY WILLIAMS – AIRPLANES

3

KID CUDI – PURSUIT OF HAPPINESS

4

TIMBALAND Ft. NELLY FURTADO – MORNING AFTER DARK

5

LIL WAYNE ft. EMINEM – DROP THE WORLD

 

 

MTV Rock Chart

30 Seconds To Mars je bend koji je definitivno bilo nemoguće ignorisati u 2010. godini. Bend je sa dva singla u pretekloj godini proveo 24 nedelje na MTV Rock Chart listi. Pesma Closer to The Edge je sa 259 emitovanja među 10 najemitovanijih pesama na MTV kanalu. Sledeći je Bon Jovi koji je sa pesmama What Do You Got i Superman tonight na listi proveo ukupno 22 nedelje. Na trećem, zasluzenom mestu, nalaze se Linkin Park, sa 17 nedelja provedenih na MTV Rock Chartu.

1

30 SECONDS TO MARS – CLOSER TO THE EDGE

2

LINKIN PARK – THE CATALYST

1

PARAMORE – CAREFUL

3

BON JOVI – SUPERMAN TONIGHT

4

GREEN DAY – LAST OF THE AMERICAN GIRLS

5

RAMMSTEIN – HAIFISCH