Treća godišnja dodela nagrada GODUM, koju organizuje Udruženje muzičara džeza, zabavne i rok muzike Srbije, biće održana 28. oktobra u Velikoj sali Ateljea 212 u Beogradu. U odnosu na prethodne godine i ispunjene sale razlika će biti u tome što će ovogodišnja dodela nagrada biti održana online bez prisustva zvanica i kolega. Povodom toga u Udruženju ističu da su, uz puno promišljanja i uz konsultacije sa ovogodišnjim sponzorima a pre svega zbog ovogodišnjih dobitnika, ipak doneli odluku da održe kontinuitet dodele prestižnih priznanja ali bez uobičajenog koktela i druženja i uz poštovanje svih mera predostrožnosti.

Povezana vest:  Neno Belan radi pozorišnu muziku

Nagradu za životno delo će ove godine dobiti proslavljeni gitarista i frontmen grupe Smak, Radomir Mihailović Točak.

Najbolja rok grupa 2019. je „Riblja čorba“, nagrada za pop muziku pripašće grupi S.A.R.S, najbolji džez sastav je „Kvartet Dragan Ćalina“, a nagradu za najbolje mlade snage dobija grupa „Buč Kesidi“. Udruženje će uručiti i nekoliko povelja zaslužnim pojedincima i udruženjima.

Povezana vest:  2Cellos i provokativna Naya Rivera u novom spotu - SUPERMASSIVE BLACK HOLE (VIDEO)

Dobitnici povelja za izuzetan doprinos razvoju bluz, džez i rok muzike su: Dragan Marković Mare, Ivan Makragić, Vlada Marić, Multimedia Music, Nort City, Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI i  Sokoj.

Na GODUM manifestaciji će biti dodeljene i povelje SOKOJ za najemitovanija dela. U sferi džeza nagradu će odneti pesma „Perdao“ koju izvodi „Vasil Hadžimanov bend“ sa Senkom i Biserom Veletanlić, a zanimljivo da su, u oblasti popa i roka, ponovo nagrađene pesme „Milimetar“ Željka Joksimovića i „Lutka“, sastava S.A.R.S.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

Prijatelji Godum 2020 manifestacije su ove godine Organizacija za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora PI, Ministarstvo kulture Republike Srbije i SOKOJ.

Dodela GODUM nagrada će moći besplatno da se prati posredstvom društvenih mreža i jutjuba u odloženom terminu.

PHOTO: Jan Kocjan