Pesma ‘Ne volin jugo’, koju je letos na 23. Večerima dalmatinske šansone Neno Belan izveo sa vokalnim sastavom CAMBI, i za koju je prvi put u karijeri u Šibeniku osvojio prvu nagradu žirija, ispričana je i vizuelno.

Reditelj spota Matko Petrić priču za ovu bluzersku pesmu smestio je na ostrvo Biševo i u dalmatinski gradić Omiš, a različitim tehnikama je te lokacije prilagodio setnoj, kišnoj atmosferi i ubacivanjem starih Belanovih snimki, spojio prošlost i sadašnjost.

Povezana vest:  Poznati o bogovima repa: Wu-Tang Clan na Exitu je praznik za sve fanove hip-hopa!

Kako nam je Neno ispričao, njegov kolega i prijatelj Jurica Pađen o spotu oduševljeno kaže: „Vrh estetike u atmosferi impresionizma“.

„Neno i ja smo započeli priču o spotu početkom ljeta. Njegova  ideja je bila povezati mladog i sada  nešto manje mladog Belana. Moja prva zamisao je bilo poprilično drugačija od finalnog rezultata. Kako smo se tijekom ljeta dosta susretali i planirali snimanje, tako se nekako i sama ideja mijenjala i prilagođavala novim lokacijama koje smo odabrali. Snimanje na Biševu je bilo po vrućini i bonaci, a u Omišu nas je napuhalo, kako i treba za spot o jugu. Meni kao Komižaninu jugo je posebno inspirativno i nije mi bilo teško „uroniti“ u atmosferu pjesme. Dosta sam radio na spotu i nekako sam baš zadovoljan rezultatom.“ – ispričao je Matko Perić.

Povezana vest:  Riblja Čorba se vratila sa uspešne australijske turneje

Minimalizam, odsustvo kolora, priroda i cela okolina uz nekolicinu aktera su uticali na jačinu bluesa koji je doneo Boris Hrepić Hrepa interpretacijom na usnoj harmonici. Atmosferu dodatno podiže truba u koju duva Šime Glavina i savršeno se prepliće sa Belanovim aranžmanima.

Glumačka postava koju čine Belan, sastav CAMBI., Boris Hrepić i Šime Glavina se odlično uživela u bluzersku priču kojom se prebacujemo u atmosferu posebnog jadranskog „state of mind“.

PHOTO: screenshot

Povezana vest:  Prvo izdanje grupe Alis producirao Saša Milošević Mare