darko_rudnek_cargo_orkestarDupla MTV premijera: Darko Rundek „Indijanska“ i Neisha „Pridejo časi“

 

U ponedeljak, 10. januara u 20:00, MTV vam predstavlja duplu premijeru: spot za numeru „Indijanska“ Darka Rundeka i spot slovenačke pevačice Neishe za novi singl „Pridejo Časi“!

Početak karijere Darka Rundeka povezan je sa bendom Haustor, a svoju solističku karijeru ovaj muzičar započeo je 1995. godine na festivalu Fiju Briju gde je pred publikom od 10.000 ljudi predstavio novi materijal koji je kasnije te godine izvođen na brojnim koncertima širom Hrvatske. Album Apokalipsa izlazi 1997. godine i ubrzo postaje vodeći  muzički događaj u toj godini. Naredni album U Širokom Svijetu naginjao je hrvatskom folkloru, dok je na trećem studijskom izdanju Ruke Rundek pokrenuo saradnju sa brojnim renomiranim muzičarima među kojima su bili Isabel, Đani Pervan, Dušan Vranić i Vedran Peternel. Ova saradnja se pokazala kao uspešna pa je tako formirana stalna postavka pod imenom Darko Rundek & Cargo Orkestar. Petorka u sastavu Rundek, Isabel, Pervan, Vranić i Peternel iza sebe ima četiri izdanja: Ruke (2004), Zagrebačka Magla LIVE (2004), Mhm A-Ha Oh Yeah Da-da (2006) i najnovije – Plavi Avion iz 2010. godine. Singl „Indijanska“ je numera sa poslednjeg studijskog albuma.

Povezana vest:  Beogradski koncert legendarnog beogradskog hardcore sastava SMF

Neisha je slovenačka pop pevačica i pijanistkinja. Pravo ime joj je Neža Buh i rođena je u Ljubljani 1982. godine. Svoju solističku karijeru započela je 2005. godine kada se na tržištu pojavio njen album prvenac pod imenom Neisha. Dve godine kasnije izdaje i drugi album Nor Je Ta Svet, a godine 2010. se pojavljuje i treće izdanje Krila na kojem se nalazi numera „Pridejo časi“. Singl karakteriše pevljiva pop melodija i tekst koji govori o nepredvidivosti života. Spot za numeru „Pridejo časi“ režirao je Predrag Rajčič – Perica u saradnji sa Vladanom Jankovičem kao direktorom fotografije. Za okruženje u kojem se spot odvija odabrani su prelepi pejzaži Slovenije i Irske.

Povezana vest:  Koncert Sare Jovanović u Novom Sadu 18. januara