goran_bregovic_usce_2Bregović najavio povratak u Sarajevo

 

Muzičar i kompozitor Goran Bregović najavio je danas da namerava da se s porodicom vrati u rodno Sarajevo. Gradonačelnik Sarajeva Alija Behmen sa zamenikom Igorom Kamočajijem primio je danas muzičara, kompozitora i nekadašnjeg lidera Bijelog dugmeta Gorana Bregovića, saopšteno je iz Behmenovog kabineta. Prijemu je prisustvovao i bosanski reditelj Danis Tanović.

Povezana vest:  ARIANA GRANDE I ED SHEERAN NASTUPAJU NA 2014 MTV EMA

U razgovoru sa čelnicima Sarajeva, Bregović je kazao da namerava da se sa porodicom vratiti u svoj rodni grad, gde bi nastavio muzičko stvaralaštvo.

-Ovo je prvi put da mi je prijem upriličio jedan gradonačelnik Sarajeva, što mi predstavlja veliko zadovoljstvo. Ustvari, to mi je genijalno – rekao je Bregović.

Behmen je ocenio kao „značajno to što se jedan umetnik svetskog kalibra, kakav je Goran Bregović, vraća u svoje Sarajevo“.

Povezana vest:  Ulaz na Gitarijadu i ove godine BESPLATAN!

-Sarajevo mora postati centrifugalna, a ne, kao dosada, centripetalna sila – naglasio je Behmen i dodao da će Grad i dalje podržavati umetnike koji predstavljaju najbolje ambasadore i promotore Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Bregović, koji je rođen 1950. godine u Sarajevu, danas sa suprugom Dženanom i tri kćerke – Emom, Unom i Lulom, živi ma relaciji između Pariza i Beograda.

Povezana vest:  Na Egzitu devetoro privedeno zbog zloupotrebe narkotika