Album „Svrati kod mene“ (MENART)  zaokružuje čitavu jednu fazu u Yeleninom kreativnom opusu. Na njemu se pored novih pesama, nalaze i kompozicije po kojima je postala prepoznatljiva i slušana, „Nikola“ i „Slatka mala“ , sa kojima je i započela dugogodišnju saradnju sa, producentom albuma, Vojom Aralicom:

“Počela sam saradnju sa Vojom Aralicom još pre 8 godina, tada smo snimili prve 4 pesme. Medjutim desio se život, postala sam majka i vreme je proletelo. 7 godina kasnije,  rešila sam da probam nešto više da uradim sa muzikom, nisam smela da dopustim da sve to bude vremenom zaboravljeno”, kaže Yelena.

Povezana vest:  Iscrpljena Bijonse prekinula turneju

Na albumu se nalazi ukupno trinaest kompozicija, od kojih su čak sedam otpevane na engleskom jeziku, ali one i tematski i muzički čine jednu kompaktnu celinu:

“U početku mi je bilo lakše da se izrazim na egleskom jeziku. Ali vrlo brzo sam pronašla svoj izraz na srpskom. Volim da pevam na engleskom, ali sada više volim da pišem na srpskom, kao jezik je bogatiji, i mogu više da se igram sa rečima.Kao kantautorka, jako mi je teško da se svrstam u žanr ili da prepoznam neki odredjeni pravac, iako sve što radim spada u kategoriju popularne muzike. Ne volim da se ograničavam, volela bih u budućnosti da zakoračim i u elektronsku muziku, ali i da imam barem jednu rep pesmu na repertoaru”, kaže Yelena.

Povezana vest:  Pevanjem u borbi protiv raka dojke - koncert Jelene Tomašević u Nišu

Sa albuma su do sada predstavljena dva nova spota za pesme “Mala Danka” i naslovnu “Svrati kod mene”.

Sada kada je album u prodaji, Yelena poručuje:

“Dugo sam želela da završim album, da zaokružim jedan deo mog muzičkog stvaralaštva kako bih mogla da stvaram dalje mirne glave. Bila sam nestrpljiva da podelim sve nove pesme sa publikom, pogotovu sada kada se ceo svet okrenuo naopačke, jer se teme iz nekih pesama baš uklapaju u problematiku danasnjeg društva.”

Povezana vest:  Neno Belan & Fiumens predstavljaju novi projekat u Beogradu ovog proleća

Album “Svrati kod mene” možete slušati na digitalnim servisima OVDE

Redosled pesama na albumu “Svrati kod mene”

1. Watermelon Love

2. Mala Danka

3. Lack Of Better Words

4. Eko

5. Not Quite The Same

6. Svrati kod mene

7. Troubled

8. The Evolution Song

9. Good News

10. Slatka mala

11. Nikola

12. Čovek iz sna

13. Beautiful Stranger (Lack Of Better Words)