Poznati srpski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković i Balkan Salsa bend održaće koncert 26. decembra u 21h na zvaničnom YT kanalu festivala Jazz Fest Valjevo. Jedan od najplodnijih autora u Srbiji će te večeri premijerno izvesti numere sa svog novog albuma „Reka života“ u okviru 36. JAZZ festivala Valjevo, koji će ove godine prvi put biti održan online.

Jovan Maljoković jedan je od osnivača ovog festivala i njegov dugogodišnji umetnički direktor, a povodom ovogodišnjeg online nastupa je izjavio: „Ovogodišnji Valjevo Jazz Fest održava se na jedini mogući način u ovom trenutku. Svim muzičarima jako fali direktan kontakt sa publikom, ali bolje je i ovako nego da se ne družimo uopšte. Pozivam vas da pogledate sve koncerte koje smo snimili. Verovatno ste već čuli da mi je, početkom decembra, izašao novi album „Reka života“ i na ovom koncertu moj bend i ja premijerno izvodimo nekoliko pesama sa tog albuma. Nadam se da će vam se dopasti. Čuvajte se i slušajte dobru muziku!“

Jazz Fest Valjevo biće održan u periodu od 25-29. decembra, prvi put online besplatno putem zvaničnog YT kanala Jazz Fest Valjevo. Svake večeri od 21h tokom trajanja festivala gledaoci će moći da uživaju u dokumentarnom filmu „Bravo, majstori!“ koji će otvoriti festival, koncertima domaćih i inostranih džez bendova i specijalnoj emisiji Jazz PreventiVA. Celokupan program može se pogledati na sajtu jazzfest.rs.

Povezana vest:  SZIGET 2014, Dolaze Outkast, Manic Street Preachers i The 1975

Valjevski Jazz festival jedini je festival koji je u kontinuitetu održavan svake godine od svog osnivanja i na kojem je nastupilo skoro 1.200 muzičara i više od stotinu bendova iz zemlje i inostranstva. Ove godine pod sloganom Jazz vakcina podržan je od strane Ministarstva za Kulturu i informisanje i Grada Valjeva, a održava se u organizaciji Centra za kulturu Valjevo.

Povezana vest:  NASTAVLJA SE POMOĆ EXITa UGROŽENIMA OD POPLAVA