Norveška senzacija Wardruna objavila je novi singl „Andvevarljod“ i time je obeležila početak zime na severnoj polulopti.

Einar Selvik se u ponedeljak, 21. decembra putem YouTube-a obratio publici širom sveta. Einar je u tom obraćanju objasnio šta za njega znači početak zime i kako se on oseća nakon što prođe najduža noć u godini za stanovnike severne polulopte:

Povezana vest:  Katy Perry se nakon razvoda vratila na scenu

Za mene zimska kratkodnevnica označava posebno mesto u godini. Ovde na severnoj hemisferi to je prelazak iz ciklusa smrti u životni ciklus godine – obeležavajući rođenje leta i vreme za setvu i rast. U svoje ime i u ime porodice Wardruna želim da obeležim ovu kratkodnevnicu dajući vam novu pesmu sa predstojećeg albuma… To je pesma o rođenju, Nornama, životnim nitima i severnjačkim odnosom između duha i vetra, poručio je Einar u obraćanju u ponedeljak, nakon čega je izveo novu pesmu „Andvevarljod“.

Povezana vest:  GARF – 1. Gothic Art Festival u Domu omladine Beograda!

Novi singl publika može poslušati na svim striming platformama. Wardruna će novi album „Kvitravn“ objaviti u januaru, a tim povodom od oktobra na njihovom oficijelnom YouTube kanalu bend periodično objavljuje epizode dokumentarne serije o tome kako je tekao proces nastanka novog albuma.

Wardruna će na zadovoljstvo domaće publike nastupiti u Beogradu, u Sava centru, 12. novembra sledeće godine.

Povezana vest:  Zele Lipovača novim singlom "Internal Waves of Love" najavljuje album

PHOTO: Ester Segarra