Gledaoci Nišville TV  ( http://nisville.com/live-stream/ ) moći će predstojećeg vikenda, odnosno u subotu i nedelju (30. i 31. januar) da (naravno – besplatno) gledaju i slušaju kompletan program argentinskog “Festival de Jazz en la Playa”, odnosno nastupe sastava: Jazz 4,  Ad Libitum,  Miguel Angel Tallarita,  Nevua Jazz Trio,  Tango Jazz Quartet, Sotavento Big Band, Orquqesta de Monte, Orquesta de Cañuelas, Marcelo Gillespi Rodriguez.

Zahvaljujući dugogodišnjoj saradnji kroz nastupe, a sada već i prijateljstvu Nišville jazz festivala i argentinskih muzičara okupljenih oko Tango Jazz Quarteta i Sotavento big benda, tokom predstojećeg vikenda, u subotu i nedelju (30. i 31. januara) na Nišville TV platformi biće emitovan kompletan program dvadesetog izdanja  “Festival de Jazz en la Playa” (Jazz festival na plaži) koji je proteklog vikenda održan u argentinskom gradu Ostendeu koji se nalazoi na Atlantskom okeanu i udaljen je 400 kilometara od Buenos Airesa. Direktor ovog festivala je saksofonista, kompozitor, dirigent i pedagog  Gustavo Firmenich (inače i lider pomenutih sastava Tango Jazz Quartet i Sotavento Big Band). Tokom proteklih dvadeset godina, na scenam ovog festivala nastupili su svi najznačajniji argentinski i južnoamerički muzičari, ali i džezeri iz svih ostalih krajeva sveta predstavljajući čitavu lepezu stilova od svinga, preko bi bapa i hard bapa, do različitih  fuzija džeza i drugih stilova – pogotovo argentinske muzičke tradicije. Takođe, festival je uvek bio ortvoren za predstavljanje mladih sastava kojima su ti nastupi po pravilu bili značajna “odskočna daska” za dalju karijeru.

Povezana vest:  Green Day donose punokrvnu rok produkciju na Kalemegdan

Publiku ovog festival osim stanovnika ovog dela, ali i cele Argentine, čine turisti iz celog sveta, a ovogodišnje izdanje je uz poštovanje protokola za suzbijanje virusa Covid-19 bilo kombibnacija živih nastupa u odmaralištu Barlovento Beach u Ostendeu i prethodno snimljenih koncerata. Festival je u direktnom prenosu ili u odloženim snimcima, emitovan na tridesetak platformi jazz festivala i klubova od Njujorka do Mozambika  – uključujući i  istoimeni belgijski grad Ostende. Inače ova dva grada istog imena su i zvanično pobramitljena jer  su argentinski Ostende početkom 20. veka osnovali upravo imigranti iz Belgije.

Povezana vest:  TIJANA DAPČEVIĆ & „FAKE A WISH” IZLOŽBA, SALE FUNKIN’ BLUE I PRVA B.A.D. ŽURKA U KRUGU!