Novogodišnji koncert Jean-Michel Jarre do sada je premašio preko  75 miliona pregleda!

Virtuelni događaj „Welcome To The Other Side“ možete pogledati na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=VKjFjFtKBRI&feature=youtu.be

Jean-Michel Jarre nas je uveo u novu godinu uz live-stream inovativnog i spektakularnog koncerta u virtuelnom okruženju pariskog Notr-Dama. Šou, održan uživo u ponoć 31. 12. 2020. bio je spoj vizuala sa „live“ koncerata  u virtuelnoj stvarnosti i stvarnih studijskih nastupa uživo. Zbog revolucionarne produkcije, mnogi su se gledaoci zapitali koji je deo stvaran, a koji virtuelan. Do sada je koncert videlo 75 miliona gledalaca i ljubitelja virtuelnih nastupa širom sveta, putem raznih medija i platformi, među kojima su:

Povezana vest:  Miley Cyrus demantovala natpise da je u vezi s Justinom Bieberom: Ja sam verena!

VR platforme, VRChat i Oculus Venues, nacionalne i međunarodne TV i radio stanice i društvene mreže. Organizacija „The European Broadcasting Union“ (EBU) besplatno je ustupila ovaj događaj svojim nacionalnim TV i radio stanicama.

Koncert „Welcome To The Other Side“ je produciran u saradnji s VrrOOm-om, gradom Parizom i pod pokroviteljstvom je UNESCO-a.

Jean-Michel Jarre je nastupio uživo iz Studija Gabriel blizu katedrale u Parizu, dok je njegov avatar nastupao u virtuelnom Notr-Damu. U 50-minutnom koncertu izvedene su kompozicije  sa Jarreovog albuma „Electronica“, ali i nove verzije njegovih klasika „Oxygène“ i „Equinoxe“.

Povezana vest:  SPEKTAKL U KOMBANK ARENI - ENRIKE IGLESIAS NA DVE BINE

Ovaj fantastičan medijski projekat, na kome se radilo 3 meseca, okupio je tim od 100 umetnika i tehničara kako bi rekreirali čuvenu parisku katedralu (koja se još renovira nakon razornog požara) i ostvarili remek delo kombinacijom mnoštva formata i veština.

Poznati muzičar je još jednom pokazao da je kreativni vizionar koji je sa saradnicima kroz ovaj projekt postavio nove standarde važne za budućnosti muzičke zabave.

Povezana vest:  Koncert Ane Bekute 19. oktobra

Jean-Michell Jarre obožava kreiranje nove muzike i njeno povezivanje sa modernom tehnologijom, pa tako svakim novim projektom pomera granice. Francuski muzičar je i ambasador UNESCO-a za obrazovanje, nauku i kulturu, bezuslovni je zaštitnik životne sredine i dobitnik medalje Stephen Hawking za naučnu komunikaciju.