Rihanna_72RGBNajprodavaniji albumi i singlovi u Velikoj Britaniji

 

Rijanin (Rihanna) album „Loud“ I dalje je na prvom mestu nedeljne liste albuma sa najvećom prodavanošću u Velikoj Britaniji, dok je pesma Bruna Marsa najuspešnija na listi singlova. Drugi na spisku albuma je Plen Bi (Pan B) sa „The Defamation Of Strickland Banks“, dok je Si Lo Grin (Cee Green) treći sa „The Lady Killer“, preneo je Nju mjuzikal ekspres (New Musical Expreš – NME).

Povezana vest:  Merima Njegomir: Pevati sevdalinke je nebeski doživljaj!

Pevačica Rumer i njen album „Season Of My Soul“ su na četvrtom mestu, peta pozicija pripala je grupi „Mamford end Sans“ (Mumford And Sons) i njenom albumu „Sigh No More“ dok je na šestom mestu pevačica Adel sa „19“.

Eli Gulding (Elie Goulding) je sedma s albumom „Lights“, osmi je Tajni Tempa (Tinie Tempah) sa „Disc-Overy“, deveta je Elajza Dulitl (Eliza Doolittle) s istoimenim albumom, a na 10. poziciji je grupa „Tejk Det“ (Take That) sa „Progress“.

Povezana vest:  Kajli Minog dobila počasni doktorat

Prvi na listi singlova je Bruno Mars sa pesmom „Grenade“, na drugom mestu je Džesi Džej (Ješie J) sa „Do It Like A Dude“, a treća pozicija pripala je Rijani i njenoj pesmi „What’s My Name?“. Kejti Bi (Katy B) je četvrta sa „Lights On“, Met Kardl (Matt Cardle) je peti sa pesmom „When We Collide“ dok je David Geta (Guetta) šesti sa „Who’s That Ćick?“.

Povezana vest:  Koncert “Nova srpska muzika za harmoniku solo” Vladimira Blagojevića u Bioskopu Balkan

Slede Adel sa „Make You Feel My Love“ na sedmom mestu, grupa „Blek Ajd Piz“ (Black Eyed Peas) sa „The Time (Dirty Bit)“ na osmom, „Far Ist Muvment“ (East Movement) sa numerom „Like A G6“ na devetom i grupa Džej-El-Es (JLS) sa pesmom „Eyes Wide Shut“ na 10. mestu.