Ovog proleća Ida nam donosi novi hit – ‘’Sad’’. Ovo je još jedna inspiracija ludim vremenom u kojem živimo, jer kako se čini postalo je najteže živeti u sadašnjem trenutku. Ida poziva na povratak u sadašnjost, odbacivanje fokusa sa svega negativnog, jer svaki trenutak je dragocen i poseban.

„Iscrpljeni smo epidemijom kojoj kao da nema kraja, utučeni svakodnevnim lošim vijestima, destruktivnom politikom, zavisti i frustracijom, a život juri dalje. Prolaze nam najbolje godine, a treba se radovati, plesati, ljubiti. Osmijehom protiv zime, bojama protiv crnila.“ poručuje Ida i dodaje „Ovo je himna za sve one koji ne žele živjeti u konstantnoj paranoji i mraku, za sve koji znaju koliko nam je svaki trenutak dragocen. Jer, kao što pjesma kaže, Ja živim sad i samo sam sada tu!“

Singl „Sad“ takođe je kantautorsko delo Ide Prester, za koji je napisala i muziku i stihove, dok je njen dugogodišnji partner iz benda Lollobrigida – Matej Končan (Kleemar) pesmu izvrsno umotao u ritmični setni pop aranžman. Poput tanga, pesma već prvim zvukovima zavodljivo vodi u melodično obojeni svet senzualne Ide Prester. Kako bi svaki muzički detalj bio na pravom mestu zaslužni su Luka i Anja iz pocket palme, koji su uradili miks pesme i sve pedantno skockali kroz mastering.

Povezana vest:  Podizanje spomenika legendarnom muzičaru -Prijatelji Šabanu

Ovaj singl ćemo definitvno pamtiti po impresivnom video spotu, kojim dominiraju vrhunski specijalni efekti i idilične pastelne boje, dostojan upravo svetskih muzičkih zvezda.

Spot je osmislila i režirala Idina višegodišnja saradnica Marcella Zanki, a specijalne efekte uradio je Dario Radusin. Scenografiju potpisuje Marij Janković, montažu Irena Fabri, a za fantastičan kostim zaslužna je Milica Kolarić. Naša poznata šminkerka, Ena Jović i ovog puta je uradila briljantan posao, a Tijana Ilić je jednako dobro izvela Idine neobične frizure. Idin partner u spotu je beogradski arhitekta, Marko Samardžić.

Povezana vest:  Biliju Džoelu zamenjena oba kuka

’Spot me podsjeća jako na neki SF film iz 70ih, a Dario Radusin je vrlo dobro podcrtao to stilizovanim 3D kadrovima u postprodukciji. U ovom spotu sam želela staviti naglasak na izraženom kostimskom stilu, koj je postigla genijalna Milica Kolarić uz pomoć make up artistce Ene Jović i frizerke Tijane Ilić i scenografsko – studijskoj atmosferi i čudnim metaforičkim situacijama koje je realizirala scenografkinja Marija Janković. Mislim da je timski rad različitih umjetnika spojio jednu divnu retro apstrakciju čiji je ritam sjajno pospojila montažerka Irena Fabri. Hvala svima na suradnji!’’ – kaže Marcella Zanki

Povezana vest:  Goribor, Kandžija, The Mothership Orchestra, Bdat Džutim i Iskaz na Trenchtown festivalu

Sad

Zašto mi kradeš smijeh

Izvlačiš stare duhove

Želim prče o ljetu, šapni mi nešto lijepo,

da zarumenim se, dodirni me

Ti mi kradeš smijeh

Samo smo zrnca radosti u svijetu tom

Neću vjekovnu zimu, dušu u formalinu

Ponavljati ratove, shvati me

Ja živim sad

Samo sam sada tu

Ne zaklanjaj sunce svojim oblakom težine

Ja Imam priliku, jednu (zadnju) priliku

Zašto mi kradeš smijeh

guraš parole, zastave

Želim priče o ljetu, šapni mi nešto lijepo,

Nešto da zarumenim se, dodirni me

Ti mi kradeš smijeh

Ne želim oči navikle na dugi mrak

I noći bez snova ni dane bez boja

Muzika neka krene

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=DjcdQaUdHuU