Richard_Marx-HazardAmerički pevač Ričard Marks 22. maja u Sava centru

 

Američki muzičar Ričard Marks (Richard Marx) održaće koncert 22. maja u Sava centru, najavio je danas organizator, nova koncertna agencija u Srbiji, „Loud Concerts“.

Marks, najviše poznat po hitovima “Hazard”, “Right Here Waiting” i „Now and Forever“, prvi put će nastupiti u Beogradu.

Ovaj pop/rok muzičar već 20 godina ostavlja snažan trag u muzičkoj industriji i to ne samo kao pevač, pijanista i gitarista, već i kao autor pesama i producent mnogim velikim imenima svetske scene, kao što su Barbara Strejsend, Sara Brajtman, Natali Koul, Keni Rodžers, Kit Urban i glumac Hju Džekman.

Povezana vest:  Triki sutra u Depou

Marks je započeo muzičku karijeru još kao petogodišnjak, pevajući džinglove za reklame zajedno sa svojim ocem, koji je bio džez muzičar.

Nakon što je Lajonel Riči čuo njegov demo snimak predvideo mu je blistavu budućnost.

Sa 17 godina njegova karijera dobija uzlaznu putanju, a Marks je, osim Lajonelu Ričiju, bio prateći vokal Madoni i Vitni Hjuston.

Povezana vest:  DUPLA MTV PREMIJERA: ZEMLJA GRUVA „JEDNOM I SADA" I MINIVAL „MINIVAL (FEAT.IDA LOLLOBRIGIDA)"

Marks je prvi muški vokal čijih se uzastopnih sedam singlova našlo na nekom od prvih pet mesta Bilbordove top liste, a njegov debitanski album prodat je u tri miliona kopija.

Prodao je više od 30 miliona albuma širom sveta, a zanimljivo je to da se 13 njegovih pesama u jednom trenutku našlo na prvom mestu različitih svetskih top lista.

Povezana vest:  Adel potrebna četiri steznika da obuče haljinu

Beogradski koncert deo je evropske turneje na kojoj će Marks svirati akustične verzije svojih balada, sa poslednjeg albuma “Stories to Tell”, kao i pesme koje je uradio za druge pevače.

Ulaznice se od danas mogu kupiti na prodajnim mestima Gigstix-a (www.gigstix.com), Kard Servisa (www.ticket.rs) i blagajni Sava centra po ceni od 2.300, 2.500, 2.700 i 3.200 dinara.