Keni nije mrtav, jedan od koncertno najaktivnijih domaćih bendova, posle prinudne jednogodišnje pauze, nastavlja dalje u svom dobro oprobanom stilu – na bini i ispred publike. Niz od preko pedeset nastupa, prekinuli su početkom marta prošle godine, a svoje planove oko objavljivanja prvog albuma, odložili za tekuću 2021.Tokom pandemije, oglasili su se jednim zvaničnim singlom „Venecijaneri“ i live seasonom, a uoči nastupa koji zvanično otvara sezonu koncerata na čuvenom „Zidiću“, spremili su i potpuno novi singl „Samodisciplina“:  https://youtu.be/AMyn1TF75nw

„Sve planove oko singlova i albuma smo promenili, iščekujući koncerte. Situacija je takva da konačno možemo da kažemo da će album izaći tokom godine, i da ćemo opet svirati svuda gde je to moguće. Od 18.juna tu je Samodisciplina, u susret prvim koncertima posle više od godinu dana, Izuzetno se radujemo tome!“, poručuju iz benda.

Povezana vest:  Podeli binu sa Dubiozom Kolektiv 30. juna na Tašmajdanu!

Keni nije mrtav je specifično isprofilisani moderni pank bend, sa raznim pop elementima, pesmama koje ljude pokreću na igru i tekstovima koji opisuju svakodnevnice jedne generacije. Samodisciplina je spoj modernog synth zvuka i energičnog gitarskog zvuka koji Keniji isporučuju sa bine. Njihovi nastupi su spoj raznih uticaja, od elektronike do djenta, upakovani rokenrol, a kroz svoje tekstove vode priče običnog čoveka njihovih godina, sa kojima se može poistovestiti svako ko se nađe ispred bine.

Povezana vest:  Adelin bivši tražio novac jer joj je bio inspiracija
Petak, 25. jun 2021. u 20:00 – DOB//Plato Milana Mladenovića

**********************************

Koncerti na Zidiću, koje Dom omladine Beograda od 2013. godine organizuje na Platou Milana Mladenovića, postali su jedan od omiljenih letnjih kulturnih programa za sve Beograđane i goste našeg glavnog grada. U devetoj sezoni, nastavljamo da na otvorenoj sceni otkrivamo nove bendove i predstavljamo neke stare muzičke znance.

Povezana vest:  Džastin Biber nastupao na Teen choice awards

PHOTO: Tanja Drobnjak