Britney_HIAMBritni Spirs ponovo pokorila Ameriku

 

Pop princeza Britni Pirs (Britney Spears) postala je druga pevačica u 52-godišnjoj istoriji Billboardove liste koja se sa debitantskim singlom više puta popela na broj 1 Top 100 liste singlova.

Pesma „Hold It Against Me“ dosegnula je vrh ove sedmice, a prethodno je to Britni uspelo sa pesmom „3“ 2009. godine.

Povezana vest:  Ivana Selakov u pop takmičenju “Stars” na TV Košava

Jedina pevačica koja je triput startovala na prvom mestu liste bila je Maraja Keri (Mariah Carey) sa pesmama „Fantasy“ i „One Sweet Day“ 1995. te „Honey“ 1997.

Spirs je veliki uspeh na listi singlova postigla i sa „Baby One More Time“ 1999. i „Womanizer“ 2008. Njen novi singl prodat je u 411.000 primeraka, čime je nadmašila rekord Tejlor Svift (Taylor Swift) koja je u februaru 2010. prodala 325.000 primeraka svoje pesme „Today Was a Fairytale“.

Povezana vest:  Billie Eilish i Rosalía u novom singlu "Lo Vas A Olvidar"

Iza Britney na drugom i trećem mestu našli su se Bruno Mars „Grenade“ i Katy Perry sa „Firework“, dok je Rihanna sa „What’s My Name“ stigla do četvrte pozicije. Slede Wiz Khalifa i „Black and Yellow“, Enrique Iglesias – „Tonight (I’m Loving You)“, te Ke$ha sa „We R Who We R“, koja je pala na sedmo mesto.

Povezana vest:  Džastin Biber: Slušam roditelje!

Pink je pala na osmo mesto sa „Raise Your Glass“, a Black Eyed Peas sa „The Time (Dirty Bit) i Mars sa „Just the Way You Are“ po jedno mesto, pa tako zauzimaju devetu, odnosno desetu poziciju na listi Top 100.