Devetnaesti Summer3p festival održaće se pod sloganom “Made IN Serbia” od 23. do 25. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera, a jedan od izvođača biće naša DJ zvezda Marko Nastić, koji je povodom predstojećeg nastupa rekao:

“Veoma mi je drago da ce Summer3p Festival ove godine konačno da se održi, a naročito zato što će ovo biti moja premijera na istom. Sa publikom u tim krajevima imam posebnu konekciju, a kako par godina unazad nisu imali prilike da me čuju, mislim da je Summer3p pravo mesto za to!“

 Pored Nastića, sa Summer3 festivalu nastupiće još jedna zvezda domaće plesne scene – Lea Dobričić.

Povezana vest:  MTV i Balkan Dubstep Unit vam poklanjaju regionalnu kompilaciju dubstep hitova

Marko Nastić je od ranih tinejdžerskih dana deo domaće tehno cene, na samom početku kao član DJ tima Teenage Techno Punks. Vrlo brzo je postao prepoznatljivo ime sa nastupima širom Evrope, da bi 2002. svoju prvu svetsku turneju započeo u Brazilu. Danas nastupa širom sveta i slobodno možemo reći da je najpoznatiji srpski DJ u svetu.

Pobednica Burn Studios Residency takmičenja 2013. godine i rezident DJ prestižnog kluba na Ibici – “Privilege”, diva domaće plesne scene Lea Dobričić, redovno nastupa širom Evrope. Njeni DJ setovi su unikatno muzičko iskustvo nabijeno emocijama koje provociraju interakciju.

Lea i Marko imaće podrušku reprezentacije lokalnih DJ izvođača:

Poznati subotički DJ i producent Chrono i muzičar Bobby Shepherd nastupiće kao uzbudljiv live act: DJ i violina. Karijera DJ Ascaloona počinje počinje 2006. i za veoma kratko vreme pojavljuje se iza dj pultova mnogih klubova i festivala po Srbiji, zatim dobija pozive i iz inostranstva (Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Herzegovina, Malta, Holandija, Slovačka). Nemanja Stojanović aka NEOMODERN polovina je subotičkog minimal synth dua YusYus,sa kojim je nastupao kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope. Radio je sa umetnicima poput Xeno & Oaklander, Soft Metals, Ron Morelli, Die Selektion, Gesaffelstein, The Hacker… Takođe se bavi produkcijom kulturno umetničkog sadržaja te je zadužen za program i vizuelni identitet organizacija Шаблон (SU), Синт и Поп (BG) i Elektrana (NS). Nandor Dekanj aka Andy Dee veteran je subotičke scene i jedan od ljudi koji je proslavio kultnu diskoteku Lifka, van Beograda možda najvažnije uporište ranog clubbinga u Srbiji.  DENNI i Poison Charlie su dva taletovana DJ-a koja će upotpuniti respektabilnu selekciju lokalnih izvođača.

Povezana vest:  Coldplay oborio rekord na iTunesu

Publiku očekuje tokom dana raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 25. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti na istom nivou kao predhodnih godina i uprkos smanjenim budžetima sponzora i donatora – potpuno besplatan za sve posetioce.

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.

Povezana vest:  Milan Petrović Quartet na Zidiću DOB povodom 10 godina autorskog rada