Devetnaesti Summer3p festival održaće se pod sloganom “Made IN Serbia” od 23. do 25. jula na atraktivnoj lokaciji Muškog štranda kraj Palićkog jezera.

Nastupiće najveće zvezde domaće plesne scene Marko Nastić i Lea Dobričić, uz reprezentativna lokalna DJ imena.

“19 godina se trudimo da na Palić dovedemo DJ izvođače iz cele Evrope, ponosni smo na našu istoriju i nasleđe koje imamo. Summer3p je uvek predstavljao i predstavljaće drugačiji vid provoda od onoga na šta smo navikli negujući savremene trendove, kako kroz muzički doživljaj, tako i kroz umetničko sportski program. Festival tokom godina nudi prostor svima koji žele iskoristiti svoje potencijale ili predložiti pojedinačnu ili grupnu inicijativu u domenu kulture i umetnosti. Pokrenućemo kampanju „podrži scenu“, kako bi se pomogli umetnici koji u poslednjih 16 meseci imaju jedan zaista težak period i pogođeni su situacijom vezanom za pandemiju COVID 19”, izjavio je povodom predstojećeg festivala jedan od organizatora Oliver Tomić.

Povezana vest:  Premijera spota grupe Veliki prezir

Publiku očekuje tokom dana raznovrstan radioničarski program, izložbe i performansi, a uveče atraktivan muzički program. Nedelja, 25. jul, rezervisana je za Porodični dan, koji će programski biti na istom nivou kao predhodnih godina i uprkos smanjenim budžetima sponzora i donatora – potpuno besplatan za sve posetioce.

Uskoro možete očekivati detaljnije informacije o programu.

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi  EFFE etiketu za 2017/2018 i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije. O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis The Guardian uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Povezana vest:  Najprodavaniji albumi u SAD

Summer3p festival podržavaju: Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija „Danilo Kiš“.