Najbolji savremeni kompozitor primenjene i filmske muzike, Aleksandar Ranđelović, je dobro poznat po muzici koju je radio za poznate televizijske serije i filmove kao što su: „Senke nad Balkanom 1 i 2″, „Južni vetar„, „Sumnjiva lica“, „Twice Upon A Time“, „Sveti Georgije ubiva aždahu“, „Travelator“.

Bio je i dugogodišnji saradnik Gorana Bregovića i njegov asistent. Učestvovao je na realizaciji mnogih filmskih ostvarenja kao što su „I giorni dell’abbandono“,  „Le lievre de Vatanen“, „Letete s Rossinant“. U predstojećoj sezoni očekuju nas premijere filmova „Južni vetar 2″ i „Nečista krv“ za koju je Ranđelović takođe komponovao muziku.

Povezana vest:  Novi album i treći Sava centar Amire Medunjanin

Pratioci zbivanja na domaćoj sceni sećaju se muzike za prvu AAA video igru sa ovih prostora – „Genesis Rising“ (Mascom, 2007), kao i za mnogo drugih naslova iz sveta igara. Aleksandar je dobio nekoliko nagrada za muziku kako ovde tako i u inostranstvu. Jedna od poslednjih je za kratak animirani film Vojina Vasovića „Bio dvaput jedan kralj“, za koju je osvojio nagradu u Londonu  na „Short Sounds Film“ festivalu za najbolju temu (sa kolegom Vladimirom Kerkezom).

Povezana vest:  Međunarodno takmičenje Muzičke omladine za violončeliste

Sa velikim zadovoljstvom obaveštavamo javnost da je kompanija Tin Drum Music potpisala generalni pablišing ugovor za sva izdanja Aleksandra Ranđelovića i na taj način će štititi prava autora globalno. Kompanija Mascom će proširiti saradnju sa Aleksandrom na digitalnu distribuciju muzike za nastavak filma „Južni vetar“.

„Imali smo odličnu saradnju što se tiče mojih izdanja, tako da je ovo bio logičan sledeći korak. Raduje me i to što je moja muzika u sigurnim rukama,“ izjavio je Ranđelović.

Povezana vest:  Oslikajte lice i kupite festivalsku majicu za Palčić gore na INmusic festivalu!

Ovom saradnjom obe kompanije nastavljaju da podržavaju stvaralaštvo autora koji stvaraju primenjenu muziku, na taj način čineći njihova dela dostupnim širom sveta i vodeći računa o zaštiti autorskih prava.

PHOTO: Mascom press