david-guettaDavid Geta sarađuje s grupom U2

 

Francuski producent i di-džej David Geta negovestio je saradnju s irskim rok sastavom „U2“, objavio je danas Em-Ti-Vi njuz. Geta je Em-Ti-Viju ispričao da mu je vođa grupe „U2“, Bono, predložio da bude producent nekoliko pesama koje će se naći na idućem albumu tog irskog sastava.

Povezana vest:  Novi album Darkvuda u 2011. godini

-Bio sam zaista uzbuđen i počastvovan – rekao je Geta koji je između ostalog sarađivao s Madonom, Ejkonom, Rijanom, Flo Rajdom, Kajli Minog, Dženifer Lopez i Lil Vejnom.

-Sve više sam otvoren za različite muzičke žanrove. Elektronska muzika je očigledno za mene i dalje na prvom mestu ali ja volim muziku uopšte. Ako je dobra, nije važno kog je žanra – ispričao je producent.

Povezana vest:  Bijonse: Malo sam nervozna zbog povratka na scenu

Bono je prošlog oktobra rekao da „U2“ aktivno istražuje zvuk pogodan za noćne klubove i dodao da je grupa angažovala producente Dejndžer Mausa, vil.aj.ema iz „Blek Ajd Piza“ i RedUana koji je lansirao Lejdi Gagu.

-Remiksi ‘U2’ iz 1990-ih su pravo blago“, rekao je Bono. „Zato smo želeli da snimimo album klupskog zvuka. Imamo masu pesama.

Povezana vest:  Premijerni program na ovogodišnjem Klasik FESTu

David Geta je prošle godine dobio Gremija za najbolji remiks, za pesmu „When Love Takes Over“ koju je snimio sa Keli Rouland.