Guano_ApesGuano ejps u Beogradskoj areni

 

Nemački alternatnivni rok sastav „Guano Ejps“ (Guano Apes) najavio je da će 10. aprila održati koncert u Beogradskoj areni. Pored beogradskog, za sada su najavljeni koncerti u Sofiji, Stokholmu, Kopenhagenu, Helsinkiju, Sankt Petersburgu, Moskvi, Briselu i još nekim evropskim gradovima.

„Guano ejps“ su naveli i da trenutno završavaju snimanje novog albuma, a za danas je najavljena premijera novog singla „Oh What a Night“ na nemačkom radiju 1Live Radio. Bend su u Getingenu osnovali 1994. godine gitarista Hening Rimenap (Henning Rumenapp), basista Štefan (Stefan) Ude i bubnjar Denis Pošvata (Dennis Posćwatta), kojima se potom pridružila pevačica Sandra Nasić.

Povezana vest:  Majkl Džekson u video spotu za We Are the World

Nedugo posle prvog hit singla „Open Your Eyes“ usledio je prvenac „Proud Like a God“ (1997), a sa drugog albuma „Don’t Give Me Names“ (1999) se istakla obrada „Big in Japan“ sastava „Alfavil“ (Alphaville).

„Guano ejps“ su objavili još „Walking on a Thin Line“ (2003) i album najvećih hitova „Planet of the Apes“ 2005. godine, kada je usledila oproštajna turneja. Bend se ponovo okupio za nastup 2009. godine na austrijskom festival „Nova rok“ (Rock), a povratnički, četvrti album planiran je za proleće ove godine.

Povezana vest:  Džef Bek priželjkuje saradnju s Rodom Stjuartom