Iako je nepidemiološka situacija otežala održavanje kulturnih i koncertnih dešavanja tokom prošle godine, uz uvedene mere ( zeleni sertifikat  i za pojedine događaje besplatne antigenske testove na ulazu),  Beograđani će ovog decembra, ipak komotno moći da uživaju u raznovrsnom repertoaru koncerata  i ostalih događaja u Kombank Dvorani.

Kao i svake godine, decembarski koncert Željka Vasića očekuje poklonike njegove muzike tradicionalno, u petak 10. decembra. Vasić će se u dobro poznatom maniru opet družiti sa svojom publikom i uz čuvene pop hitove nastale u toku njegove obimne karijere, napraviti dobar uvod u predstojeći vikend. Vrlo brzo njega će u sličnom maniru svojim koncertnim nastupima zapratiti i Sergej Ćetković, kao i Jelena Tomašević, čiji su nastupi zakazani za 18. i 22. decembarNaime, dok će Tomaševićeva prvi put održati solistički nastup u Kombank Dvorani, Ćetković ovoga puta reprizira nastup od 18. novembra kada je publiku razgalio do maksimuma svojim repertoarom i priredio veče za pamćenje, ujedno probivši led nastupom na Velikoj sceni kultnog prostora.

Povezana vest:  Stiven Tajler sudija u Američkom idolu

Kada su u pitanju porodice i najmlađi sugrađani, pravo osveženje na repertoaru je dečija  predstava nastala kao adaptacija čuvene bajke LEPOTICA I ZVER , a koja će biti odigrana u nedelju 12. decembra u popodnevnom terminu namenjenom porodicama , u  15h. Predstava nastala  po tekstu Stevana Koprivice i režiji Miloša Jagodića jevišeslojna bajka za decu i odrasle koja govori o snazi snova i moći ljubavi u odnosu na materijalne vrednosti, zbog čega je izuzetno aktuelna i danas. 

I Big Bend RTS nastupiće kao deo velikog džez spektakla koji će u organizaciji CEBEF-a biti održan 16. decembra, u Kombank Dvorani. U pitanju je izvođenje čuvene opere „Toska“, koju je komponovao italijanski kompozitor Đakomo Pučini, ali ovoga puta u džez aranžmanu Petera Rajter Šauba. Kao solisti nastupiće čuveni džez muzičari Martin Auer, truba, Frančesko Santuči, tenor saksofon  i Edrijen Mirs, trombon, a zvuk njihovih instrumenata predstavljaće glavne operske uloge – Tosku, Kavaradosija i Skarpiju.

Najnoviji mjuzikl koji će nam ulepšati prednovogodišnje praznike : „VESELO DEVOJAČKO VEČE“ reditelja Radeta Vukotića, biće održan prvi put na Velikoj sceni 23. decembra. U ovom muzičko-  scenskom spektaklu Vukotić „priča priču“ o  pet najboljih drugarica iz detinjstva koje se ponovo okupljaju na devojačkoj večeri u čast udaje ćerke jedne od njih. Osim interesantnih numera poput “Andrea”, “Apsolutno tvoj”, “Hajde da ludujemo”, “Jutro je” i mnogih drugh, predstavu čini zanimljivom i dramski sukob između dve drugarice, u koji su naravno upletene i sve druge. U ovom mjuziklu isprepletne su životne priče pet različitih žena, priče o sreći i ljubavi, prijateljstvu i poverenju, ali i nezadovoljstvu  i neostvarenosti.

Povezana vest:  Partibrejkers prvi na Bir festu

Među koncertima koji nas očekuju krajem decembra su i RAMBO AMADEUS I FIVE WINNETOUS ( 26. decembar), SOLISTIČKI KONCERT ŽELJKA SAMARDŽIĆA (24. decembar ) , A UOČI NOVE GODINE 28. DECEMBRA I NIKOLA VRANJKOVIĆ ZASVIRAĆE DRUGI PUT U KOMBANK DVORANI.

Podsećamo, za događaje do 500 ljudi nije potrebna kovid propusnica, ali se maksimalno poštuje razmak među posetiocima, kao i epidemiološke mere.

KARTE ZA SVE DOGAĐAJE SU U PRODAJI NA BLAGAJNI KOMBANK DVORANE I SVIM PRODAJNIM MESTIMA TICKETS-A

Foto: Milan Maričić/ATA Images

Povezana vest:  Novi album Discipline traje duže na CD-u