Lidija Andonov i Andy Pavlov predstavljaju omaž muzici i autorima koji su stvarali u Jugoslaviji 80-ih godina prošlog veka.

Pesme bendova EKV, Videosex, Bajage i Instruktora, La strada,  i mnogih drugih…

Već najavljivani album Lidije Andonov i Andy Pavlov – ,,Mlad i Radostan”, koji predstavlja svojevrstan omaž jugoslovenskoj muzici 80ih godina prošlog veka, danas je objavljen u digitalnom izdanju za izdavačku kuću ,,Sweet Sensation” (koju su početkom 2021. osnovali članovi grupe Sixth June i pijanista Andy Pavlov)

,,Mlad i Radostan” je album koji sadrži pesme za glas, klavir i kontrabas bendova koji su obeležili ovo vreme: La Strada, U Škripcu, EKV, Vlada Divljan, Električni Orgazam, Darko Rundek, Videosex, Paraf, Zana, Bajaga i Instruktori.

Album je dostupan za digitalno slušanje na platformama: iTunes, Spotify, Amazon, Deezer, Youtube i mnogim drugim;

Album čine pesme:

Povezana vest:  MTV Premijera Jessie J ft. David Guetta - Laserlight

Mlad i Radostan (La Strada)

Siđi do reke (U Škripcu)

Zid (EKV)

Moj Grad (Vlada Divljan Old Stars Band)

Malena (Videosex)

Željko (Paraf)

Odnesi me (Vlada Divljan Old Stars Band)

Znak (Rundek Cargo Trio)

Vejte snegovi (Zana)

Plavi Safir (Bajaga I Instruktori)

Tonemo (EKV)

Krokodili dolaze (Električni orgazam)

Upravo je istoimena pesma benda La strada – ,,Mlad i Radostan’’ inspiracija za naziv ovog albuma, za koji je značajan doprinos dao američki kontrabasista Greg Koen (Greg Cohen)  koji je u svojoj bogatoj karijeri sarađivao sa muzičarima kao što su Lori Anderson (Laurie Andreson), Tom Veits (Tom Waits), Džon Zorn (John Zorn ) i Dejvid Birn (David Byrne). Snimatelj albuma je Andrej Mladenović (Down There Studio B).

’Naša ideja je bila da ispričamo priču o muzici, pesmama i autorima koji su svoje karijere započinjali u periodu 80-ih godina u danas nepostojećoj državi, Jugoslaviji. Ovo je naša potreba da napravimo omaž jednoj muzičkoj civilizaciji i pesmama koje su obeležilie naše živote. Kada smo počeli da spremamo album, nekako nam je spontano došlo da odsviramo i neke novije numere autora iz tog vremena. Hteli smo da obgrlimo prošlost i napravimo most ka budućnosti. Zato i taj sufiks ,,Beyond” (Homage to Yugoslav Music from the 80s and Beyond)’. – kaže Andy.

Povezana vest:  MTV PUSH ARTIST ZA JANUAR 2013: IMAGINE DRAGONS

‘’Želeli smo da se vratimo pesmama koje su nama bile jako važne u periodu odrastanja ali i sazrevanja kao umetnika. Radeći na ovim pesmama sami a potom i sa Gregom, ponovo smo otkrivali njihovu snagu i lepotu. Uvideli smo koliko one i danas mogu biti aktuelne, i kako imaju upravo one kvalitete koji nam danas nedostaju’’ – izjavila je Lidija.

Povezana vest:  Lp Duo nastupa na Sonar festivalu u Barseloni

Album je tokom septembra ove godine sniman u studiju Down There Studio B u Beogradu, a ton majstor i bubnjar je Andrej Mladenović.

Tokom 2022. godine, očekuje nas i fizičko, vinilno izdanje albuma.

Link ka svim platformama: https://kasurl.com/629cq

O autorima:

Lidija Andonov, pevačica i glumica, snimila je sa muzičko-vizuelnom grupom Sixth June sedam albuma i imala zapažene koncerte širom sveta na festivalima i u značajnim klubovima poput Berghain u Berlinu. Osnovala je prvo udruženje dramaterapije u Srbiji.

Andrija Pavlović je pijanista i kompozitor, član muzičkog sastava LP Duo sa kojim je objavio osam albuma i nastupao u koncertnim dvoranama širom sveta (Carnegie Hall  New York, Kennedy Centar Washington, Royal Danish Theater & Opera Copenhagen). Objavljuje i pod pseudonimom Andy Pavlov.

Foto:  Vuk Vidor