Američka alternativna muzičarka Kristin Herš, poznata kao predvodnica sastava Troving mjuzis, održaće prvi samostalni koncert u Srbiji 27. maja u Velikoj dvorani Doma omladine Beograda (DOB), najavili su danas organizatori.

„Na solo turneji promovisaće veoma cenjeno prošlogodišnje izdanje Troving mjuzis “Sun Racket“. Njeno ekskluzivno solo gostovanje u DOB-u biće prava prilika da upoznamo jednu od autentičnih alternativnih heroina iz doba kad je grandž vladao listama“, saopštio je danas DOB.

Povezana vest:  BEND MR. RABBIT U SUBOTU NA ZIDIĆU DOB

Predvodeći alternativne Troving mjuzis, koji su sa Piksies i drugima krajem osamdesetih proslavili bostonsku scenu, Herš je kao autorka, gitaristkinja i pevačica odigrala značajnu ulogu u afirmisanju ženskog principa unutar savremenog rokenrola.

Kako je istaknuto, duet „Your Ghost” sa Majklom Stajpom iz REM-a spade među one koji su obeležili devedesete, a njeni samostalni albumi su po mnogo čemu preteča sada popularnog “amerikana“ zvuka, ali i novog trenda mladih kantautorki od Ket Pauer do Fibi Bridžers.

Povezana vest:  Goblini objavljuju povratnički singl

„Tokom poslednje tri decenije, plodna karijera je pretvorila Herš u svojevrsnu kraljicu nezavisnih izdanja: do danas je objavila preko 20 albuma“, navodi DOB, podsetivši da je londonski list Gardijan za nju napisao da je „jedna od najfascinantnijih ličnosti indi roka“.