jinx04Džinks dobri sa oba ogranka Haustora

 

Zagrebački Džinksi (Jinx) na koncertu za Dan zaljubljenih 14. februara u Studentskom kulturnom centru (SKC) Beograda promovisaće novi album „Diksilend“. Na CD-u u pesmi „Klinci su uredu“ glasom gostuje nekadašnji basista Haustora i potom Vještica Srđan Saher (Sacher).

„Mislim da postoji uzajamno poštovanje između Džinksa i Haustora generalno, pa tako i svih njihovih ogranaka, odnosno oba, bilo da govorim o (Darku) Rundeku, bilo da govorimo o Saheru“, kaže gitarista i glavni autor Džinksa Coco Moskito (Mosquito).

Do angažmana Sahera u „Klinci su u redu“ došlo je, objašnjava Coco, posle dugogodišnjeg poznanstva i saradnje, pogotovo što je „pjesma tražila nekoga iz starije generacije da bi imala smisla, a Saher je bio jedno od logičnih rješenja“.

Povezana vest:  Adele nema inspiraciju za novi album

„Klinci su u redu“ je, objašnjava CoCo, citat čuvenog klasika engleskih velikana Hu (Who) „The Kids Are All Right“, a stvar Džinksa govori o tome kako je „na klincima da preuzmu teret svoje generacije“.

„Klinci danas su u redu, kao i svaki klinci. Volimo svi govoriti da je nekad bilo bolje, a danas je sve ovako i onako, bezveze, ali mislim da je uvijek jednako. Postoje bolja i lošija vremena, ali generalno svaka generacija je jednako dobra ili loša. Sve ide svojim tokom. Mi smo prilično budalasti našim roditeljima, a nama su takvi današnji klinci. Ne možemo reći da ih razumijemo. Valjda znaju šta rade?“, kaže Coco.

Povezana vest:  Grupa "Crvena jabuka" večeras u Sava Centru

„Klinci su uredu“ je duet Sahera i pevačice Džinksa Jaje (Yaya) koja pevanje sa muzičarem zaslužnim za pop klasike poput „Neobičan dan“ i „Potpuno drukčiji od drugih“ opisuje kao „zanimljivo iskustvo“.

„Dosta smo oko pjesme popravljali, on je uvodio dosta svoje ideje razmišljanja… Meni je to leglo dobro. Naprosto je drukčije kad u studiju snimaš vokale, a nismo imali prilike s njim na stejdžu izvodit pjesmu“, kaže Jaja.

Džinks će umesto kako je ranije bilo najavljeno u Domu omladine Beograda (DOB) održaće koncert 14. februara na Dan zaljubljenih u velikoj dvorani SKC-a.

Povezana vest:  Rođendanska nedelja u klubu “Magacin”

Do premeštanja koncerta u drugu dvoranu je došlo zbog okolnosti na koje Long play nije mogao da utiče. Iako je bilo očekivano da Dom omladine posle dugotrajnog renoviranja bude spreman za upotrebu do 14. februar to na nažalost izgleda da neće biti slučaj.

Do sada kupljene ulaznice za koncert Džinksa u Domu omladine važe i za Studentski kulturni centar. Da podsetimo da još možete kupiti pojedinačne ulaznice po ceni od 1.200 dinara, kao i povoljniju i romantičniju „Kartu za dvoje“ koja košta samo 2.000 dinara. Prodaja ide preko blagajne SKC-a, DOB-a i preko Kardervisa.