Keziah Jones održao je u Beogradu 10. marta 2022. veoma zapažen koncert u okviru Musicology Sessions u Bitefartcafeu. Ovo je bio prvi od dva rasprodata nastupa (drugi je zakazan za 11. mart na istom mestu) a koji spada u jedan  od prvih koncerata inostranih muzičara u Beogradu u poslednje dve godine!

Nastup Kezaje izazvao je veliku pažnju publike, koncert su ispratile brojne ličnosti iz javnog života Beograda, među kojima su bili Marko Louis, Adriana Čortan, Damir Handanović, Seka Aleksić i drugi.

Povezana vest:  FREEMASONSI ŠIRE LJUBAV U KLUBU BRANKOW

Kezaja često ističe da su mu uzori Fela Kuti, Majls Dejvis i Džimi Hendriks. Njegov status kvalitetnog muzičara potvrđen je već prvim albumom „Blufunk Is a Fact“ sa koga se izdvojio hit „Rhythm Is Love„. Publika širom sveta danas uživa u njegovim nastupima i brojnim hitovima među kojima se izdvajaju „Beautiful Emilie“ “, „Million Miles From Home “, „My Kinda Girl “.

Povezana vest:  Blast From The Past 19. marta u klubu Compressor

Poreklom iz Nigerije, Keziah je svojom neobičnom tehnikom sviranja i mešanjem bluza i fanka, stvorio žanr koji sam naziva „blufunk“.

Organizator koncerta je Centar beogradskih festivala (CEBEF).

Foto: Dušan Milenković