Završen je konkurs prijava za „Festival zabavne i pop muzike“ koji je trajao od 05. januara, zaključno sa 15. februarom. Najavljujući svoj povratak na velika vrata prestoničke festivalske scene –  „Beogradsko proleće 2022″ probudio je veliko interesovanje neafirmisanih autora, ali i već poznatih muzičkih imena, te je do poslednjeg dana konkursa prijavljeno blizu 300 neobjavljenih kompozicija u pop i zabavnim aranžmanima.

Povezana vest:  GREEN DAY DONOSI MOĆAN ROCK ZVUK NA “2012 MTV VIDEO MUSIC AWARDS” DODELU

  Tako će na Beogradskom proleću u „novom ruhu“ biti izvedeno 18 novih kompozicija, koje će se takmičiti u kategorijama najbolja kompozicija, najbolji tekst, najbolji aranžman i najbolja interpretacija, koje će dodeliti Stručni žiri, a publika će svojim glasovima dodeliti PRVU, DRUGU I TREĆU NAGRADU FESTIVALA.  Odluku o užem izboru pesama koje će nastaviti takmičarski život do konačne pobede, odlučivaće Selekciona komisija u sastavu: Marko Đorđević, urednik za džez i zabavnu muziku muzičke produkcije RTS; Anja Rogljić, muzički urednik RTS; Marko Spalević urednik Naxi radija, a umetnički direktor festivala je Branko Klanšček.

Povezana vest:  Love Hunters – uskoro novi album 

Vremeplovom unazad,  tačno 61 godinu ranije – 17. aprila 1961. godine na sceni Dvorane doma sindikata, današnje Kombank Dvorane, počeo je svoj glamurozni život prestižni FESTIVAL ZABAVNE MUZIKE koji je smatra se bio pandan tadašnjem Opatijskom festivalu, kao i Italijanskom festivalu u San Remu.

Sve dodatne informacije o rađanju i istorijatu festivala dostupne su na sajtu www.beogradskoprolece.rs

Povezana vest:  Ariana Grande i Nathan Sykes raskinuli!