Druga sezona hit serije „Bridgerton“, koja je osvojila gledaoce širom sveta i o kojoj se trenutno neprestano govori, konačno je dostupna, a uz nju objavljena su i dva nova muzička izdanja – „Bridgerton Season Two (Soundtrack From The Netflix Series)“ „Bridgerton Season Two (Covers From The Netflix Series)“. Za soundtrack album, koji sadrži 19 potpuno novih originalnih kompozicija, bili su zaduženi muzički supervizor serije Justin Kamps i nagrađivani kompozitor Kris Bowers. Oni su uspeli da dramu koja se dešava u epohi začine svežim numerama koje donose osećaj modernog doba, ali su istovremeno čvrsto u službi radnje.

Povezana vest:  Pi Didi najplaćeniji hip hop muzičar

Prva sezona premijerno je prikazana 2020. godine na Netflix platformi i već u samom startu pobrojala je mnoge pohvale kako publike, tako i kritičara. „Bridgerton“ je romantična, skandalozna i zamršena serija koja slavi vanvremenske vrednosti prijateljstva, porodice koje pronalaze svoj put i potragu za ljubavlju koja pobeđuje sve. Kreator serije je Chris Van Dusen, a glumačku postavu druge sezone čine Jonathan BaileySimone AshleyCharithra ChandranNicola CoughlanPhoebe Dynevor i mnogi drugi.

Povezana vest:  Počinje 13. Ethno.com Festival

Pored soundtrack izdanja, objavljena je i kompilacija obrada popularnih numera koje su korišćene u samoj seriji, a u pitanju su orkestarske verzije pesama legendarnih muzičara iz poslednje tri decenije. Vitamin String Quartet obradio je numere „Stay Away“ (Nirvana) i „Dancing On My Own“ (Robyn), Kris Bowers bio je zadužen za stvaranje kreativnih varijacija pesama „Material Girl“ (Madonna) „Kabhi Khushi Kabhie Gham“ iz istoimenog bolivudskog filma koji je osvojio svet 2001. godine, a Duomo su doneli sveže verzije hitova kao što su „You Oughta Know“ (Alanis Morissette) i „What About Us“ (P!nk). Pored već navedenih autora, svoj doprinos izdanju dali su Hannah V i Joe RodwellSteve Horner i Midnite String Quartet. Oba muzička izdanja dostupna su na svim streaming servisima.

Povezana vest:  Podeli binu sa Dubiozom Kolektiv 30. juna na Tašmajdanu!

Izdanje „Bridgerton Season Two (Soundtrack From The Netflix Series)“ je u Srbiji dostupno na servisima Spotify, Apple Music, Deezer, Tidal i YouTube Music, kao i širom sveta u svim digitalnim prodavnicama: https://umrs.lnk.to/BridgertonSeasonTwoSoundtrack