Dugoočekivani duet dva poznata muzičara pod nazivom „Ne želim odustati“ ugledao je svetlost dana ovog proleća. Interpretacija pesme u kombinaciji Božinog sevdaha i Almasovog specifičnog glasa prenosi emociju i do najistančanijeg sluha ljubitelja ova dva bosanskohercegovačka umetnika. Muziku potpisuje Almas Smajlović, a tekst Hamdija Salihbegović. Pesma govori o neodustajanju od samog sebe i onoga što smo mi sami u suštini. Glad za slobodom, pravdom, večitoj nadi i traganju za lepšim, boljim i pravednijim životom kakav svi zaslužujemo.

Povezana vest:  Ida Prester: Trenchtown, najsexy provod za 1. ma

Govoreći o tematici pesme Božo objašnjava „Pesma govori o tome koliko moramo voleti i duboko prihvatiti sebe, slušati svoje duboko biće, živeti kroz svoje emocije, ljubav i biti uvek bezuslovno svoji, jer tek tada život ima potpuno savršeni smisao“.

Almas kaže da ga je rad na ovoj pesmi oplemenio i kao muzičara i kao čoveka.„Shvatio sam da bez obzira na sve razlike koje postoje među ljudima, kada su kulturološke norme i svetonazori slični, da se upravo tada rađaju najbolje stvari. Tako se desilo i sa ovom pesmom“, rekao je Almas.

Povezana vest:  Lejdi Gaga: Moj naredni album će biti najbolji u ovoj deceniji