Gary-Moore-Blood-Of-Emeralds

Španska policija čeka rezultate autopsije tela Gerija Mura

 

Policija u Španiji čeka rezultate autopsije tela rok i bluz gitariste Gerija Mura (Gary Moore) da bi se videlo da li je potrebna istraga o njegovoj smrti, sasopštilo je danas špansko Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Mur, nekadašnji član irskog sastava Tin Lizi (Thin Lizzy), umro je u nedelju, u 59. godini, u jednom hotelu u gradiću Estepona na jugu Španije, gde se nalazio na odmoru. Portparolka španskog MUP koja je želela da ostane anonimna rekla je da na Murovom telu nema tragova nasilja i dodala da će autopsija biti urađena u Malagi, ali nije znala kada će rezultati biti gotovi.

Povezana vest:  Veče filmske muzike u "X Faktoru"

Mur je rođen u Belfastu u Severnoj Irskoj 1952. i imao je samo 16 godina kada se preselio u Dablin, gde se pridružio irskom bluz-rok bendu Skid rou (Skid Row), u kome je upoznao pevača Fila Linota (Phil Lynott), koji ga je 1973. doveo u Tin Lizi, gde je svirao na albumu „Nightlife“.

Posle četiri meseca napustio je bend, ali mu se se vratio četiri godine kasnije i svirao sa Tin Lizijem na albumu „Black Rose“, nakon čega se posvetio solo karijeri.

Povezana vest:  Christina Aguilera i Beyonce Knowles premijerno na kanalu MTV!

Mur je objavio 20 studijskih albuma, među kojima su najpoznatiji „Wild Frontier“ (1987) „Still Got the Blues“ (1990), „Dark Days in Paradise“ (1997) i kompilacijski albumi „Out in The Fields“ (1998) i „Parisienne Walkways“ (2003).