Posle niza uspešnih singlova, koji su mnogima obeležili prethodne dve godine, Ida Prester nam pred samo leto donosi saradnju sa mladim i talentovanim umetnikom, Fantomom. Za svoju prvu saradnju napravili su i spot koji je režirao Miroslav Miša Terzić, dok je Fantom za samu pesmu osmislio plesni aranžman pun retro sinotva, baziran na zvuku osamdesetih.

Povodom novog singla Ida kaže: „Ovo je pjesma o ljudima koji se opiru ljubavi, a zapravo je od početka sve jasno. Iz straha igraju igrice, prave se ludi i samo gube vrijeme. Za njih je smišljena i poruka pjesme: ’Prestani s inatom i dođi da me voliš, moglo bi biti dobro baš, budalo’. Nek vam ova pjesma i poruka budu soundtrack ljeta koji stiže, ljeta u kojem ćemo nadoknaditi sve propuštene poljupce i zagrljaje.“

Ida je inače pratila Fantomov rad nekoliko godina, i smatra ga vrlo autentičnim, jer stvara sint pop hitove popularne među indie publikom u celom regionu. ’’Čim sam krenula u pisanje ove pjesme čula sam njegov vokal. A i vizualno se savršeno uklopio u ovu noćnu fantaziju. Nevjerojatno je fotogeničan i stajliš.“ – dodaje Ida.

Povezana vest:  Novi početak za bivšeg člana One Direction Zayna Malika

Pesma “Budalo” je sudar dve različite generacije alternativnog domaćeg popa. Iako se sam zvuk definirše kao “retro”, tematika pesme je moderna, pa se tako svaka generacija može pronaći u njoj i osetiti njen vajb u i emociju. Ida već duže vreme daje pravi primer svojim starijim kolegama podržavajuću nas koji smo na početku i kojima je takav vid podrške jako potreban i značajan.“ – prokomentarisao je Fantom.

Povezana vest:  Grupa "Novi fosili" sutra u Sava centru

Ljubavna igra Ide i Fantoma prenesena je i u zanimljiv pop art video koji potpisuje iskusna filmska ekipa. Režije se prihvatio Miroslav Terzić, autor nagrađivanog filma Šavovi i serije Tajkun, a vizualni deo potpisuje snimatelj Miloš Jačimović (Tilva Roš). Kostime je osmislio Idin dugogodišnji art direktor Marko Ćerketa.

Spot: https://www.youtube.com/watch?v=CKrU3wM5ms0